Türkiye'de ve dünyada oda fiyatları en çok artan şehirler hangileri?

Türkiye'de ve dünyada oda fiyatları en çok artan şehirler hangileri?
Otel arama motoru trivago, nisan ayına ait Trivago Hotel price Index (tHPI) raporunu açıkladı. Rapora göre İstanbul, çift kişilik standart oda fiyatlarında nisan ayındaki yüzde 20’lik artış ile; kullanıcıların arama yaptığı en popüler dünya şehirleri listesinde oda fiyatları en çok artan 8. dünya şehri oldu.


Otel arama motoru trivago’nun, 700 bin otelin fiyatını 200’den fazla rezervasyon sitesi üzerinden karşılaştırarak oluşturduğu listede İstanbul otelleri çift kişilik standart oda fiyatlarında yüzde 20’lik artış göstererek ortalama 131 € oldu. Böylece İstanbul dünya şehirleri listesinde oda fiyatları en çok artan 8'inci dünya şehri oldu. İstanbul’un 8. olduğu listede Amsterdam yüzde 46 fiyat artışı ve 203 Euro ile 1'inci olurken onu   yüzde 42’lik yükseliş ile Prag takip etti.


 
Kullanıcların en çok arama yaptığı popüler şehirler listesinde ise fiyat bazında ilk üç şehir ABD’den çıktı. Fiyat bazında New York 1., Miami 2. San Fransisco ise üçüncü oldu. İstanbul otel odası fiyatlarında ise 26. sırada yer aldı.

Nisan ayındaki en pahalı 10 dünya şehri ise şöyle:



TÜRKİYE'DE FİYATLAR NASIL DEĞİŞTİ?

Nisan 2015 verilerine göre Türkiye’de çift kişilik standart oda fiyatının en yüksek olduğu yer Bodrum'un Bitez beldesi. Mart 2015’e göre yüzde 84 fiyat artışı gösteren Bitez otellerinde ortalama fiyat 298 €’yu bulabiliyor. Oda fiyatları en yüksek ikinci belde ise ortalama 258 € ile Torba oldu. Sarıgerme ortalama 239 € ile üçüncü olurken Antalya’nın Tekirova beldesi ortalama 222 €’luk oda fiyatları ile dördüncü oldu.





Bu Haber 16.04.2015 - 15:28:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.