Türkiye'de milyonlarca dolarlık yatırımlarla yeni oteller yapılıyor

Türkiye'de milyonlarca dolarlık yatırımlarla yeni oteller yapılıyor
Küresel çapta otel yatırımlarını inceleyen TopHotelProjects, Türkiye'deki yeni yatırımları ve zincir markaların yatırım planlarını mercek altına aldı.


TurizmGüncel


Hızla büyüyen turizm sektörünün Türkiye için öneminin arttığı ve yatırımların devlet tarafından desteklendiği belirtilen TopHotelProjects anazilinde, 9 bin 400 odaya denk gelen 53 yeni otel projesinin yapım aşamasında olduğuna dikkat çekiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 22 destinasyondaki 44 noktayı turizm bölgesi ilan ettiği belirtilen yazıda, şu bilgilere yer veriliyor:

BURSA'YA 500 MİLYON EURO'LUK DEV YATIRIM

"Bu lokasyonlarda otel, motel, tatil köyleri gibi farklı kategorilerde 11 bin 316 yatak planlandı. Listeye, renovasyon yapılacak tesisler de dahil. Planlanan otellerden bir tanesi, Yalova'da yapılan 750 odalı tesis. 77 milyon liraya mal olan tesis, aynı zamanda spa ve tedavi merkezi barındırıyor. Bursa'da ise her biri 240 yatak kapasiteli iki tane otel ve iki tane de golf sahasının inşaatı devam ediyor. Her biri 420 yatak kapasitesine sahip bu tesisin yatırım maliyeti ise 500 milyon Euro."

ALTINBAŞ'TAN KKTC'YE 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA OTEL AÇACAK

"Devlet desteği ile birlikte otel projelerinin tavan yaptığı Türkiye'de, Altınbaş Holding 100 milyon dolar yatırımla Kuzey Kıbrıs'a lüks segment bir otel yapacağını açıkladı. Öte taraftan CVK Holding, lüks segmente yatırım yapmaya devam edeceğini ve 2023 yılına kadar 9 yeni otel açmayı planladığını duyurdu. Bu tesislerden iki tanesi İstanbul Tophane ve Bodrum'da olacak."

KOCAELİ'YE 250 MİLYON DOLARLIK HAMPTON BY HİLTON'LU KARMA PROJE

"İnşaat şirketi Kavanlar ise Kocaeli'de Hampton by Hilton oteli yapıyor. Bu yıl içinde açılması planlanan otelde 207 odanın yanı sıra konferans salonları ve fitness merkezi de yer alacak. 'Symbol Kocaeli' adlı karma projenin içinde yer alacak otel ve AVM'nin maliyeti ise 250 milyon dolar olacak".


Bu Haber 07.04.2015 - 12:38:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.