Türkiye ve İslam ülkeleri turizm haritasından silinecek mi?

Türkiye ve İslam ülkeleri turizm haritasından silinecek mi?
Tourism Industry Club'ın (TIC) yaptığı ve 186 üst düzey Alman turizmcinin katıldığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 58'i İslam ülkelerinin turizm haritasından silineceğini ifade ediyor. Katılımcıların yüzde 42'si ise Türkiye için de aynı şeyi düşünüyor.


TurizmGüncel

Alman iş ve turizm dergisi FVW'nun internet teknoloji şirketi TATS'tan aktardığı verilere göre, Almanya'da nisan ayı tatil satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 oranında arttı. TATS, GfK ve TIC adlı şirketlerin araştırmalarına yer veren FVW'da Türkiye ve İslam ülkeleri için de olumsuz öngörüler bulunuyor.

NİSAN AYINDA SATIŞLAR ARTTI

Nisan ayı satışlarında yakalanan 6,6'lık artışı bir anlamda şeytanın bacağının kırılması olarak yorumlayan sektör uzmanları, bu artışla birlikte Almanya'da kümülatif bazdaki satışların (ilk 4 aylık) geçen yılın sadece yüzde 6 gerisinde olmasını beraberinde getirdiği yorumunu yapıyor.

GfK UMUTSUZ

Araştırma şirketi GfK ise bu konuda biraz daha kötümser. Şirketin raporuna göre, 2016 sezonunda 2015'deki seviyelerin yakalanması oldukça zor. Nisan ayı itibariyle tatil satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre 480 milyon euroluk bir fark olduğunun altını çizen GfK, 2016 sezonunda 2015'te elde edilen gelirin sadece yüzde 64'üne ulaşılabileceği görüşünde.

KIŞ DÖNEMİ ERKEN REZERVASYONLARINDA ARTIŞ

Acentelerin 2015-16 kış sezonunu yüzde 1 gelir artışıyla tamamladığı belirtilen GfK raporunda, 2016-17 kış sezonuna dönük erken rezervasyon satışlarındaki artışın geçen yılki seviyeyi aşma anlamında önemli bir umut ışığı doğurduğu ifade edildi. Şu anda Almanya'da kış sezonuna dönük erken rezervasyonlarda yüzde 24'lük artış olduğu belirtiliyor.

NEDENİ TERÖR

Akdeniz çanağındaki pek çok destinasyonda işler kötü giderken, Alman turizmciler bu durumu terörist saldırılara bağlıyor. Tourism Industry Club (TIC) tarafından yapılan araştırmaya katılan 186 karar vericinin yüzde 94'ü bu konuda aynı fikirde.

'TÜRKİYE VE İSLAM ÜLKELERİ TURİZM HARİTASINDAN SİLİNECEK'

TIC'in araştırmasına katılanların yüzde 58'i İslam ülkelerinin turizm haritasından silineceğini belirtirken, bunların yüzde 42'si haritadan silinecek destinasyonlar arasında Türkiye'nin de  olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 63'ü ise, Türkiye'nin kısa vadede bir yeniden çıkış yapamayacağı görüşünde. Benzer şekilde, katılımcıların yüzde 60'ı Mısır'ın da kısa vadede sahaya tekrar dönemeyeceğini düşünüyor.


Bu Haber 19.05.2016 - 13:43:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.