Türkiye ve Asya spesiyalisti Alman tur operatörü iflas açıkladı

Türkiye ve Asya spesiyalisti Alman tur operatörü iflas açıkladı
Berlin merkezli Asya ve Türkiye spesiyalisti tur operatörü Sun Trips, iflasını açıkladı. Tur operatörünün CEO’su Serdar Yılmaz, geçtiğimiz cuma günü mahkemeye başvurarak iflas koruma talebinde bulunduklarını doğrularken, bu süreç içerisinde ellerinden geldiğince operasyonları sürdürmeye çalışacaklarını açıkladı.


TurizmGüncel
 
Konuya dair bir açıklama yapan Sun Trips CEO’su Serdar Yılmaz, operasyonları ellerinden geldiği sürece devam ettirmek istediklerini ve şu anda şirketi kurtarmak için yatırımcı arayışında olduklarını ifade etti. Yılmaz tarafından Facebook üzerinden paylaşılan kısa açıklamada, operasyonların sürdürüleceği ve bu zamana kadar satın alınmış turların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. Yılmaz, potansiyel bir yatırımcıyla görüşmelerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi. 
 
‘ZARARLARI SİGORTA ŞİRKETİ KARŞILAYACAK’
 
Şirket tarafından yapılan açıklamada zarara uğrayan ya da seyahatini iptal etmek isteyen müşterilerin gerekli belgeleri iflas sigorta şirketi Hansel Merkur’e iletmeleri halinde paralarını geri alabilecekleri ifade edildi. Açıklamada, müşterilerden seyahatlerinin son durumu hakkında bilgi almak için direkt olarak  Sun Trips Satış Müdürü Cindy Krasemann’a ulaşmaları istendi. 
 
TÜRKİYE VE TAYLAND’DAKİ MÜŞTERİLER ÖDEMELERİN YAPILMADIĞINI SÖYLÜYOR
 
Tur operatörü açıklamasında müşterilerine garanti verse de, Alman medyasında cuma günü yapılan başvurunun ardından Sun Trips’in Tayland ve Türkiye’de bulunan müşterilerinin  bazı problemlerle karşılaştığı, otellere ve diğer hizmetlere dair ödemelerin yapılmaması sebebiyle yoğun şikayet geldiği  yönünde haberler yer alıyor. 
 
Ödemelerini alamayan otellerin, müşterilere yeniden ödeme yapmaları gerektiğini aksi taktirde giriş yapamayacaklarını söyledikleri belirtiliyor. Sun Trips’in bazı müşterileriyle ise direkt iletişime geçerek otel vb. hizmetlerin ödemelerini gerçekleştiremeyeceklerini, müşterilerin ödeme yaptıktan sonra faturayı sigorta şirketine iletmeleri halinde paralarını geri alabileceklerini bildirdiği ifade ediliyor.

REZERVASYON ALMAYA DEVAM EDİYOR
 
1994 yılında kurulan Asya ve Türkiye spesiyalisti tur operatörü, 2013 yılında yıllık 20 bin müşteriye ve 25 milyon euroluk gelire sahipti. Alman medyası, şirketin finansal durumuna dair daha güncel bir veriye sahip olunmadığını belirtiyor. 

Kullanıcılar, Sun Trips'in internet sitesi üzerinden hala rezervasyon yapabiliyor. 
 



Bu Haber 18.08.2016 - 13:34:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.