Türkiye üzerinden Suriye'ye giden 3 genç kız için THY'den açıklama

Türkiye üzerinden Suriye'ye giden 3 genç kız için THY'den açıklama
Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin Gatwick Havalimanı'ndan THY ile Türkiye'ye gelen ve buradan Suriye'ye cihada gittiği iddia edilen 3 genç kız için kurumdan açıklama geldi.


Yaşları 15  - 16 arasında değişen 3 İngiliz vatandaşı genç kızın THY ile Türkiye'ye uçtuktan sonra Suriye'ye gittikleri iddia edilmiş, İngiliz basını konu ile ilgili olarak THY'yi suçlayan haberler yayınlamıştı. Haberlerde THY, İngiliz güvenlik birimleriyle işbirliği yapmamakla suçlanmıştı.

Konu ile ilgili olarak THY tarafından yapılan açıklamada ise şu noktaların altı çizildi:

17 Şubat 2015 tarihinde İngiltere’den Türkiye‘ye seyahat eden 3 İngiliz vatandaşı genç kız hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın gerekliliği doğmuştur.

Türk Hava Yolları, ilgili resmi makamlarca talep edilen bilgi temini konusunda gerekli işbirliğini sürdürmekte olup, soruşturması halen devam eden konuyla ilgili medya kuruluşlarından gelen sorulara cevap verememektedir.

Türk Hava Yolları, 12 – 18 yaş aralığındaki genç yolcuların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkân sağlamaktadır. Ayrıca, Türk Hava Yolları’nın bu konudaki prosedürleri uluslararası ve ulusal havacılık otoritelerinin uygulamalarıyla ve İngiliz havacılık güvenliği ile ilgili kanunlarla da uyum göstermektedir. 


Bu Haber 27.02.2015 - 11:31:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Marmaris U.K 27.02.2015 - 01:18

    Thy maalesef bu konuda yalan söylüyor,bu yaştaki kişilerin ebeveyenleri olmadan seyahat edemezler,bankodaki görevli bu konuyu orada polisle paylaşmalıydı,ülkede hergün işid haberleri varken,thy müdürü okumuyormu,neden british airways ile uçmadılar,amaç Türkiyeyi köşede sıkıştırmak ve ülkenin geçit üssü olduğunu medyada yaymaktır,thy londra müdürü görevinden alınmalı,afedersiniz uzayda yaşamıyor değilmi?resmen kepazelik

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.