Türkiye, turizmde güvenlik için İngiltere ve Almanya ile birlikte mi çalışacak?

Türkiye, turizmde güvenlik için İngiltere ve Almanya ile birlikte mi çalışacak?
Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmelerinde de terör olaylarının ardından Türkiye’de en çok kullanılan havalimanlarında güvenlik konusunda ortak tatbikat kararı alındığı öğrenildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Komşunu al da gel” projesini açıklamasının ardından Başbakan Yıldırım’ın hafta için yaptığı temaslarda da gündem turizm oldu.

GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Yıldırım’ın Merkel ve May ile görüşmelerinde, özellikle Reina saldırısıyla birlikte turistlerin tatillerini Türkiye’de geçirmekten duyduğu endişe gündeme geldi. Görüşmede, her iki liderle de havaalanları ve turizm beldelerinin güvenliğine ilişkin ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.

TURİZM FUARINA DAVET

Edinilen bilgiye göre Merkel, Yıldırım’ı mart ayında Almanya’da düzenlenecek ITB Berlin Turizm Fuarı’na devat etti. Merkel, Yıldırım’a, “Fuara mutlaka sizi de bekliyoruz. Turizm alanında çok büyük bir fuar burada turizm ile ilgili başlattığınız projeleri özellikle Alman vatandaşlarına duyurabilirsiniz” dedi. Yıldırım da fuara katılacağını söyledi. Fuarda Erdoğan’ın turizmcilerle toplantısında açıkladığı “Komşunu al da gel” projesinin tanıtımı da yapılacak.




Bu Haber 05.02.2017 - 09:30:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.