Türkiye, Tunus ve Mısır turizmi ne zaman normale döner?

Türkiye, Tunus ve Mısır turizmi ne zaman normale döner?
Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC), Türkiye, Mısır, Tunus ve İspanya gibi turizm destinasyonlarını mercek altına alan bir analiz yayımladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

WTTC'nin öngörülerine göre, Türkiye, Mısır ve Tunus'ta turizmin toparlanması için 2-3 yıllık bir süreye ihtiyaç var. Söz konusu ülkelerdeki terörist saldırıların ve iç çalkantıların durmasıyla birlikte turist akışının yavaş yavaş normale döneceği belirtilirken, bu ülkelerin turist kaybetmesinden dolayı ciddi büyüme kaydeden İspanya'da ise büyüme hızının yavaşlayacağına vurgu yapıldı. Analizde, ''Örneğin İspanya, 2016 yılında 2015 yılına kıyasla ziyaretçi sayısını 6 milyon artırarak 74 milyona çıkarmış durumda.'' denildi.

''İSPANYA'NIN ZİYARETÇİ ARTIŞ HIZI YAVAŞLAYACAK''

WTTC CEO'su David Scowsill, ''2018 yılına gelindiğinde, şu anda ziyaretçi sayısını ortalama yüzde 10 oranında arttıran İspanya'daki ortalama yıllık ziyaretçi artışı yeniden yüzde 3-4 bandına gerileyecek. Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkelerin ise saldırıların etkisinden kurtulmak ve kayıplarını telafi edebilmek için 2-3 yıla ihtiyaçları var.'' dedi.

''BANGKOK VE MADRİD KISA SÜREDE TOPARLANDI AMA...''

Daha önce terör saldırılarına maruz kalmış Bangkok veya Madrid gibi destinasyonların çok kısa sürede toparlandığına dikkat çeken Scowsill, Paris, Brüksel ve Nice için aynı durumun söz konusu olmadığını belirterek bu destinasyonların her 5 turistten birini kaybettiğini ifade etti. Scowsill, ''Avrupa'da yaşanan terör saldırıları Asya ve Amerika'daki turistlerin cesaretini kırdı ve pek çoğu Avrupa'ya seyahat etmekten vazgeçti.'' dedi.

''TRUMP OTEL ZİNCİRİ SAHİBİ, KÜBA'NIN AMERİKA İÇİN ÖNEMİNİN FARKINDA''

Donal Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin sektöre olası etkilerinin de değerlendirildiği analizde, ''Trump otel zincirleri olan bir iş adamı. Amerikan turizmi için Küba'nın ne kadar önemli olduğunun farkında ve iki ülke arasındaki yakınlaşmayı tersine çevirmeyecektir. Aksine, yakın coğrafi konumu ve büyük yatırım fırsatları nedeniyle bu ülkeye sırtını dönmeyecektir.'' değerlendirmesine yer verildi.




Bu Haber 13.12.2016 - 15:02:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Adınız 20.12.2016 - 04:25

    ne zaman kapanan otellerin.. ayarlanan yeni sahiplerini buldu zaman!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.