Türkiye sandık başında, işte yarışan turizmci aday sayısı

Türkiye sandık başında, işte yarışan turizmci aday sayısı
25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere oy verme işlemi saat 08:00 itibariyle başladı.


Seçmen bilgi kağıdı olmayanlar, kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler.
Seçmenler, YSK’nın “www.ysk.gov.tr” internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecekler.

SİLAHLA GİRİLEMEYECEK

Sandık alanında düzeni sandık kurulu başkanı sağlayacak. Sandık kurulu başkanının çağırdığı zabıta kuvvetleri dışında zabıta amir ve memurları ile resmi üniforma giymiş kimseler ve silah taşıyanlar sandık alanına giremeyecek. Sandık başında seçmene vereceği oy hakkında hiç kimse müdahale, telkin ve tavsiyede bulunamayacak. Seçmenler oylarını kullandıktan sonra sandık başından ayrılacaklar. Bugün saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilemeyecek, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.  

17 TURİZMCİ VEKİL ADAYI YARIŞIYOR

Genel seçimlerde 17 tane de turizmci milletvekili adayı yarışıyor. Bunlarda 6 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi'nden, 11 tanesi ise Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday. İktidar partisi AKP'den ise turizmci milletvekili adayı bulunmuyor.

MHP ve CHP'den birinci sıra adayı olan birer tane turizmci aday bulunuyor. Buna ilaveten, her iki partiden de ikişer turizmci aday seçilme ihtimali olan sıralardan aday gösterildi. Kaç turizmci vekilin parlamentoya gireceği ise kesin sonuçlar açıklandıktan sonra ortaya çukacak.



Kaynak: İsmet Özkul - Dünya



Bu Haber 07.06.2015 - 09:42:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.