Türkiye Rus savaş uçağını düşürdü!

Türkiye Rus savaş uçağını düşürdü!
Türkiye, Lazkiye'nin kuzeyinde Türkiye-Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürdü.


Türkiye'nin sınır ihlali iddiasıyla düşürdüğü savaş uçağının SU-24 tipi olduğu açıklandı. 6 bin metre yükseklikte uçan uçak bir anda alev topuna dönerken, yayınlanan görüntülerde pilotların paraşütle atladığı görülüyor. Yerel kaynaklar pilotların bölgede bulunan silahlı grupların eline düştüğünü iddia ediyor.

Güncelleme: 14:22

Paraşütle atlayan Rus pilotlardan birinin silahlı gruplar tarafından öldürüldüğü belirtiliyor. Russia Today'in yayınladığı görüntülerde, ölü pilotun etrafında toplanmış çok sayıda cihatçının tekbir getirdiği görülüyor.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçağın düştüğü doğrulanırken, kesinlikle hava sahası ihlali olmadığı ve bunu kanıtlayabilecekleri notu düşüldü.

Öte taraftan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çapırsığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, hava sahasını ihlal eden uçağın 3 kere uyarıldığı ve daha sonra angajman kuralları gereği düşürüldüğü belirtildi.


Bu Haber 24.11.2015 - 11:52:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 2015 Yaş Sebze+2016 Yaz Sezonu Bitti 25.11.2015 - 02:07

    Yıllık 2 milyar dolarlık yaş sebze meyve ihraac ettiğimiz Rusya ile durum Negatif oldu, bu saatten sonra Sebze Meyve İhracı durma noktasına girer ilk darbeyi Tarım Sektörü Yer. Raund 2 olarak da gelecek sene Rus turistler ülkemize gelmez gelsede 2 milyonu geçme. 2014 yılında 4.5 mılyon turist gelmıstı 2015 de ıse bu rakam 3.3 mılyonlara dustu ve bu yaklasık 1 mılyonluk kayıp yuzunde oteller battı el degıstırdı. Şimdi ki krizden yine 1 milyon kayıp olur o zaman Antalya Ne Yer Ne İçer ? İşsizlik alır başını gider. Aklı başında biri çıkıp durumu düzeltmelidir gidişat hiçde iyi değil. Hakkımız olabılır ancak devamındakı soylemlerde konusmaları yumusatmak gerek, Cıkar ulke cıkarı ıse bır anda duzelmelısınız ULkem. Yenı Turizm Bakanından bu duruma derhal bır alternatıf plan bulması gerektıgını bıldırmek ısterım her zaman demıstım yıne dıyorum Ulke turızmı 2 ulke uzerıne kurulu bu cok tehlıkelı dıye olanlar ortada cok yonlu ulkelı bır turızm polıtıkası ızlemelıyız. Yukarıda arkadasın dedıgı gıb İskandinav ülkeleri ve Avrupa ülkeleri mutlaka ele alınmalıdır oralara yogunluk artmalıdır en azından 300 400 bın yolcu fazlalıgını oradan alabılırız, Çin Yıllık 90 mılyon turıst gonderıyor o bolgeye yonelmelıyız kı o da zor Rusya kankısı hayırlısı bakalım Sayın BAŞBAKANIMIZ gerekenı yapar.

  • bekcan 24.11.2015 - 05:08

    AH DAUTOGLU ULU ONDER ATATURK DEMISTI KUZEY KOMSUMUZLA DOST OLMALIYIZ DIYE AMERIKANIN MASASI OLMAKTANSA SIMDI GEL DE GORUN NELER BEKLIYOR EKONOMIYI!!!!!!!

  • Otelci 24.11.2015 - 03:31

    Hadi herkese geçmiş olsun. Rus haber sayfalarında Mısır"da olduğu gibi tüm uçuşların karşılıklı olarak yasaklanacağı söyleniyor. Yapacaklar gibide duruyor. Önce havacılık sonrada sırayı ağır ağır diğer sektörlere getirecekler.

  • barış sağlık 24.11.2015 - 02:39

    Reklamla bu iş yürümüyor. Haa batılı turist de kollarını açmış Türkiye"ye gidelim diye bekliyordu zaten. Türkiye en kolay pazarını kaybetti. O Rus pilotunun parçalanmış bedenini gören Rus halkı bir daha ülkene gelmez. Dahası terör var diye batılı da gelmez. Otelleri artık besi çiftliği yapma zamanı gelmiştir.

  • bir dost 24.11.2015 - 02:04

    Ne yazıkki, ölen Rus pilotun görüntüleri internette. Aynı görüntüler 2016 sezonu öncesi bu sefer bizzat Ruslar tarafından kara propaganda olarak Rusya"da ekranlara hatırlatma olarak getirilirse şaşırtıcı olmaz.Bu gidişle anlaşılan Emevi camiinde hayal edilen cuma namazı yerine; başta Türk turizm, tarım, tekstil ve de inşaat firmalarının cenaze namazı kılınacak. Hızlı çözüm bulunamazsa malesef bundan böyle Rusya ile iş yapan herkesi daha zor günler bekliyor.

  • Durum Negatif 24.11.2015 - 01:24

    Ülke Olarak Çok Zor Dönemlerden Geçiyoruz. Rusya Ülkemizin Sabrını Denemiş ve Almak İstediği Cevabı Almıştır. Bundan Sonra Daha Dikkatli Olmak Gerekir.2015 Yılında 1 mılyon rus turıst azaldı oteller kapandı el degıstırdı acenteler battı vs vs , gelecek sene bızı daha kotu bır sezon beklıyor bılgınıze. Bu gidişat iyi değil bir an önce ülke turizm bakanlığı olarak Turizm reklam Harcamalarımızı Avrupa ve İskandinav ülkelerine çevirmeliyiz Rusya daki kaybi diğer ülkelerden gelecek olan turistler ile kapatmalıyız. Bu duruma Sessiz Kalmayalım Ve Seneyi Kaybeymeyelim !

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.