Türkiye, peş peşe yaşanan iki şok olayla dünyanın gündeminde

Türkiye, peş peşe yaşanan iki şok olayla dünyanın gündeminde
Türkiye, geniş çaplı elektrik kesintileri ve Berkin Elvan dosyasına bakan savcının rehin alınması olaylarıyla dünyanın gündemine oturdu.


Tüm dünya ajansları ve haber siteleri Türkiye'yi konuşuyor. Öğleden önce, çoğu büyük şehir olmak üzere, 20'den fazla kentte yaşanan elektrik kesintileri gündeme oturdu. Elektrik kesintisinin teknik bir arızadan mı, yoksa bir sabotajdan mı kaynaklandığı ise hala ortaya çıkmış değil. Pek çok şehirde ve bölgede elektrik kesintileri devam ediyor. Özellikle İzmir ve İstanbul gibi kentlerde demiryolu ulaşımı durdu, vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı.

Daha elektrik kesintisinin şoku atlatılmadan Türkiye ikinci bir olayla sarsıldı. Yeni gelen habere göre, Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz, DHKP-C militanlarınca rehin alındı. Tüm dünya ajanslarının flaş haber oarak geçtiği olayda, eylemcilerin savcıyı serbest bırakmak için birtakım şartlar öne sürdükleri belirtiliyor.

Güncelleme (1 Nisan 09:00)

Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine olayı kanlı btitti. Polisin yaptığı operasyon sonucu, eylemi gerçekleştiren iki militanla savcı Mehmet Selim Kiraz öldü.



Bu Haber 31.03.2015 - 14:57:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.