Türkiye otel programını % 24 arttırdı, işte Thomas Cook'un kış stratejisi

Türkiye otel programını % 24 arttırdı, işte Thomas Cook'un kış stratejisi
Tur operatörü Thomas Cook'un kış sezonu için izleyeceği strateji açıklandı. Dijital servislerin ağırlığını arttıracağını açıklayan şirket, bir yandan uzak mesafe destinasyonlar için fiyat indirimine giderken, öte yandan otel portföyünü daha da büyütecek. Şirket, Türkiye'deki otel programını ise yüzde 24 genişleteceğini duyurdu.


TurizmGüncel

Açıklamada 2014 yılının kazanan destinasyonunun Yunanistan olduğu belirtilirken İspanya ve Türkiye'nin ise en büyük sıçramayı yapan ikinci ve üçüncü destinasyonlar olduğu bilgisi verildi. Thomas Cook'un açıklamasında Bulgaristan, Tunus, İtalya ve Hırvatistan satışlarının iyi gittiği ve Berlin hükümetinin Mısır'a yönelik seyahat uyarısını geri çemesinin ardından, bu ülkeye yönelik satışlarda da önemli bir sıçrama yakalandığı kaydedildi.

Thomas Cook'un 2014 – 15 kış sezonu için otel programını yüzde 40 oranında büyüttüğü belirtilirken, küresel çapta şirketin çalıştığı otel sayısının 20 bine ulaştığı ve bunların içinden 5 bininin yeni kış broşüründe yer aldığı ifade edildi. Geriye kalan 15 bin otelin ise, online rezervasyon sistemlerinde ve acentelerde satılmaya devam ettiği belirtildi.

Thomas Cook kış sezonu için Türkiye'deki otel programını yüzde 24 oranında arttırdı. Uzak mesafe destinasyonlardaki otel programı ise yüzde 25 arttırıldı. Şirketin devam eden 'farklılaştırılmış ürün stratejisi' kapsamında daha önce 31 olan Sentido ve Smartline otellerinin sayısını da 51'e yükselttiği kaydedildi. Bu otellerden 27 tanesi Sentido, 14 tanesi de Smartline, SunConnect, SunPrime ve SunWing otellerinden oluşuyor. Uzak mesafe destinasyonların fiyatlarından yüzde 5'e varan oranlarda düşürürken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Kanarya Adaları, Mayorka destinasyonların fiyatlarında küçük artışlar yaptı.


Bu Haber 18.07.2014 - 16:01:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.