Türkiye İş Kurumu'ndan turizmde istihdama yönelik çözüm projesi

Türkiye İş Kurumu'ndan turizmde istihdama yönelik çözüm projesi
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, kalifiye eleman sıkıntısının çözümü için işbaşı eğitim modelini turizm sektöründe hayata geçireceklerini açıkladı.


Antalya Manavgat'ta gerçekleştirilen bir organizasyona katılan  Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, işbaşı eğitim modelinin turizm sektörü için önemli olduğunu ifade etti.

Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle Antalya bölgesinde turizm sektörünün ve emek yoğun sektörlerin büyük ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz. Çalışanın günlük 25 TL cep harçlığı, genel sağlık sigortası ve iş sağlığı ve meslek hastalığı sigortasını yapıyoruz. İşverenlerimiz 6 ay boyunca bu çalışanlara iş veriyor. 6 ay sonra isterlerse çalışmaya devam ediyorlar. İstemezlerse biz başka kurumlara tavsiye ediyoruz.”
 
Yazıcı, işbaşı eğitim modelinin İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılandığını sözlerine ekledi.  (tourismtoday.net)


Bu Haber 27.11.2014 - 10:09:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • celal 29.11.2014 - 05:18

    iş verenlerceplerini daha çok doldurmak .için çaba sarf edecegine birazcık elemanlara sahip çıksalar..askarı ücret verecegine adam gibi yasam sıtandardında maaş verseler personel sorunu azalır ayrıca otelerde kıraldan çok kıralcı lar hakim oldukca turizim e PERSONEL ZOR GELİR ..daha çok eleman ararlar ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.