Türkiye ile yaşanan uçak krizi Rus havalimanlarına pahalıya mal oldu

Türkiye ile yaşanan uçak krizi Rus havalimanlarına pahalıya mal oldu
Rusya’nın Ukrayna ve Mısır ile uçak seferlerini durdurması ve Türkiye ile uçuşları kısıtlaması, Rus hava alanlarına pahalıya mal oldu.


Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan ve ülkenin en büyük hava alanı olan Uluslararası Domodedovo Havaalanı Müdür Yardımcısı Denis Nuzhdin, uçak saldırısının ardından Mısır’la seferlerinin durdurulması, Ukrayna ile siyasi sebeplerden dolayı seferlerin durdurulması, uçak krizinden dolayı da Türkiye’ye sınırlama getirilmesinin Rus havalimanlarına maliyetinin 6 milyar ruble (yaklaşık 67.5 milyon Euro) olduğunu açıkladı.

EN BÜYÜK KAYIP TÜRKİYE'DEN

Haberrus'un Rus Interfax ajansından aktardığına göre, Denis Nuzhdin, bu üç faktörün, havalimanı sektörünün toplam kaybını çok olumsuz etkilediğini söyledi. Nuzhdin’e göre en fazla kayıp ise, Türkiye’ye yönelik kısıtlamalardan kaynaklandı.

6 milyar rublelik toplam kaybın yarısına tek başına Türkiye karşıtı alınan kısıtlama kararı neden oldu.

Şarm el Şeyh’te bir Rus uçağının IŞİD tarafından düşürülmesinin ardından Mısır’a uçuşların yasaklanmasının getirdiği kayıplar ise 2.3 milyar ruble olarak gerçekleşti. Ukrayna ile uçuşların yasaklanmasının maliyeti ise 690 milyon ruble oldu.

Türkiye ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye’ye giden ‘charter’ seferleri yasaklanmıştı. Ayrıca Rus turistlere yönelik alınan kısıtlamalar da yolcu sayısını ciddi oranda düşürmüştü.

Ukrayna ve Rusya ise geçen yıl 25 Ekim tarihinde karşılıklı uçuşları durdurmuşlardı.



Bu Haber 10.02.2016 - 09:53:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.