Türkiye Almanya seyahat pazarında kan kaybetmeye devam ediyor

Türkiye Almanya seyahat pazarında kan kaybetmeye devam ediyor
Mısır, Yunanistan ve Mayorka ekim ayında Almanya pazarının net kazananları olurken, Türkiye'ye dönük rezervasyonlardaki düşüş devam etti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Eylül ayında Almanya pazarında sırasıyla yüzde 86 ve yüzde 121 rezervasyon artışı kaydeden Mısır'ın Hurghada ve Marsa Alam bölgeleri, ekim ayında da rekor artışlar kaydetti.

MISIR REZERVASYNLARINDA REKOR ARTIŞLAR

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre, ekim ayında Hurghada satışları yüzde 83, Marsa Alam satışları ise yüzde 90 artış gösterdi.



KANARYA ADALARI DA GERİLEDİ

Buna karşın Kanarya Adaları eylül ayının ardından ekim ayında da Almanya pazarında düşüş kaydetti. Buna göre, Kanarya Adaları'ndan Fuerteventura yüzde 4, Las Palmas yüzde 4, Tenerife yüzde 7 ve Arrecife yüzde 5 kayıp yaşadı. Buna karşın Palma satışlarında yüzde 9 artış kayddildiği görüldü.

DİĞER KAZANAN YUNANİSTAN

Ekim ayında Almanya'da büyüme gösteren bir diğer destinasyon ise Yunanistan oldu. Açıklanan verilere göre, Heraklion rezervasyonları yüzde 27, Rodos rezervasyonları ise yüzde 45 oranında arttı. Rodos satışları geçtiğimiz ay da yüzde 35 yükselmişti.

TÜRKİYE'NİN KAN KAYBI SÜRÜYOR

Ekim ayında Almanya pazarında Türkiye rezervasyonlarındaki düşüş ise devam etti. Eylülde Almanya'da yüzde 36 kan kaybeden Türkiye, ekim ayında da yüzde 10 düşüş kaydetti.


Bu Haber 15.11.2017 - 14:36:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.