Türk vatandaşlarına dört ülke için seyahat uyarısı

Türk vatandaşlarına dört ülke için seyahat uyarısı
Dışişleri Bakanlığın tarafından yapılan açıklamada, güvenlik riski nedeniyle Somali, Güney Sudan, Etyopya ve Yemen'e seyahat uyarısında bulundu.


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Afrika boynuzu bölgesinde artan terör faaliyetlerinin dost Kenya Cumhuriyeti'ni de hedef almakta olduğunun üzüntüyle müşahade edildiği kaydedildi.

Bu nedenle Kenya'da bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşların kişisel güvenliklerine azami dikkati göstermeleri ve müteyakkız olmaları kuvvetle tavsiye edilirken, "Bu bağlamda özellikle Somali, Güney Sudan ve Etyopya sınırlarına mücavir bölgeler ile sahil şeridine gidilmemesinde, ülke genelinde zaruri olmayan yolculuklardan imtina edilmesinde yarar görülmektedir. Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ile Nairobi Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları da takip etmeleri tavsiye edilmektedir" denildi.

YEMEN'E SEYAHAT UYARISI

Bakanlıktan yapılan bir diğer seyahat uyarısı ise Yemen'de son günlerde çatışmaların şiddetlenmesi çerçevesinde, Yemen'de bulunan ve/veya bu ülkeye seyahat eden vatandaşların şahsi güvenlikleri bakımından gerekli tedbirleri alarak, her koşulda müteyakkız bulunmaları, özellikle çatışma mahallerinden ve her türlü kalabalıktan uzak durmalarının önem taşıdığı kaydedildi.


Bu Haber 18.07.2014 - 10:54:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.