Türk turist sayısını artırmayı hedefliyor, yatırımcılara yüzde 50 teşvik veriyor

Türk turist sayısını artırmayı hedefliyor, yatırımcılara yüzde 50 teşvik veriyor
Macaristan, Türkiye’de atağa kalktı. Türkiye’den daha fazla turist almak için çalışmalar yapan Macaristan hükümeti, aynı zamanda Türk iş adamlarını, Macaristan’da yatırıma çağırıyor. Macaristan Türkiye Başkonsolosu Balazs Hendrich, Macaristan’ın teşvik bölgelerine ayrıldığını, bu bölgelerde yapılacak yatırımlara yüzde 50’ye kadar teşvik (geri ödeme) bulunduğunu dile getirdi.


Osmanlı mirasının yer aldığı bazı şehirlerin de teşvik kapsamında olduğunun altını çizen Hendrich, “Örneğin 10 milyon euroluk bir otel yatırımı ve 300 kişiye istihdam öngörülüyorsa, Avrupa Birliği ve Macaristan’ın sağladığı fonlarla 5 milyon eurosu teşvik olarak yatırımcıya veriliyor. Ne kadar fazla kişiye istihdam sağlanıyorsa, o kadar fazla teşvik var. Ayrıca çok düşük faizli ve uzun vadeli krediler, vergi indirimleri ve muafiyetler de var” dedi.
 
AVRUPA’NIN KALBİ
 
Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, Macaristan’da turizm alanında her yıl yükselen bir grafik olduğuna dikkat çeken Hendrich, “Gayrimenkuller diğer Avrupa bölgelerine göre çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Otellerimizdeki geceleme sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu. Hendrich, “3-6 saatlik araba yolculuğu ile birçok Avrupa ülkesinin başkentine ulaşabiliyorsunuz.''

2016’da Macaristan’da yüzde 17’lik turizm büyümesi beklendiğine vurgu yapan Hendrich, Türkiye’den yatırımcıları ülkelerine beklediklerini belirtti. Hendrich, tarım, enerji, çevre, otomotiv, otomotiv yan sanayi, turizm ve savunma alanlarında iş birliği istediklerini belirterek, “Macaristan’da Türk yatırımcıların sayısının artmasını hedefliyoruz. 3 milyar dolarlık ticaret hacmini yukarı çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
HEDEF TÜM AVRUPA

Macaristan Eximbank Türkiye Direktörü Arda Tugay da Türkiye temsilciliğinin Kasım 2015’te açıldığını belirterek,“Macaristan 111 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Biz, Türkiye’den Macaristan’a giden yatırımları da finanse edebiliyoruz. Türk yatırımcılarına uygun faizli uzun vadeli krediler sağlayabiliyoruz” diye konuştu.
 
TÜRKİYE'DE 4 OFİS

Macaristan tarafından Macaristan’a yatırımcı ve ihracatçı bulunması amacıyla yetkilendirilen ALX Macaristan Ticareti Geliştirme Merkezi de, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep’teki ofisleriyle iş dünyasının Macaristan’a açılması için çalışmalar yürütüyor.
 
HEDEF, TÜRK TURİST SAYISINI YÜZDE 10 ARTIRMAK
Hunfarian Tourism Genel Müdür Yardımcısı Tamas Glazer, “Macaristan yılda 5 milyon yabancı turist ağırlıyor. 72 bini Türk. Bu sayıları yükseltmek istiyoruz. Bu yıl Türk turist sayısında yüzde 10’luk artış bekliyoruz. Çünkü iki ülke arasında ortak bir tarih var. Osmanlı’dan kalma birçok eser turistlerin ilgisini çekiyor. Yemeklerimizde de Osmanlı’dan izler var. Kasımpaşa Cami, Gülbaba Türbesi, hamamlar, hep Osmanlı’dan kalma eserler” dedi.



Bu Haber 06.03.2016 - 09:53:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.