Türk seyahatçiler yurt dışında en çok hangi destinasyonları araştırıyor?

Türk seyahatçiler yurt dışında en çok hangi destinasyonları araştırıyor?
Enuygun.com, yılbaşından bugüne kadar en çok uçak bileti aranan yurt dışı rotaları analiz etti. Enuygun.com’un verilerine göre son dönemde ekonomik ve turistik açıdan gelişen Gürcistan ile turizmde popülerliğini her daim koruyan İtalya, uçak bileti aramalarında üst sıralarda yer alıyor. Bunun yanında çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığı Almanya, en çok uçulan rotalar arasında başı çekmeyi sürdürüyor.


Kullanıcıların binin üzerinde hava yolu şirketi arasından kendileri için en uygun uçak biletini kolayca bulup hızlı ve güvenli şekilde satın almalarını sağlayan Enuygun.com, gerçekleştirdiği analiz kapsamında yılbaşından bugüne kadar en çok bilet araması yapılan yurt dışı lokasyonları açıkladı. Ayda 200 binin üzerinde bilet satışı gerçekleştiren Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay’ın açıkladığı verilere göre son dönemde Türk vatandaşlarının İtalya ve Gürcistan’a yönelik uçak bileti arayışlarında büyük artış görüldü. Ekinay, ticaret, inşaat ve turizm yatırımları kapsamında hızla gelişen Gürcistan ekonomisinin iş amaçlı ve turistik seyahatlerin artmasında büyük etkisi olduğunu belirtti. İtalya’nın her dönem turistik açıdan popülerliğini koruduğunu hatırlatan Ekinay, 2016 yazının gözde tatil lokasyonları arasında da İtalya’nın yer aldığını ifade etti.

EN ÇOK İTALYA VE GÜRCİSTAN'I ARIYOR, ALMANYA'YA UÇUYORUZ

Enuygun.com’un verilerinden derlenen bilgilere göre bu yılın başından beri yurt dışında toplamda en çok Avrupa başkentlerine uçuş araması gerçekleştirildi. Ekinay’ın verdiği bilgilere göre yurt dışında en fazla bilet araması yapılan rotalar Gürcistan ve İtalya olmasına rağmen en çok uçak bileti Almanya için alındı. En fazla uçuş gerçekleştirilen ülkelerde Almanya’yı Azerbaycan, Hollanda, Fransa ve Ukrayna izledi. Ekinay konuyla ilgili “Almanya ve Hollanda'nın bu konuda ilk sıralarda yer almasının en önemli nedeni, bu ülkelerde yaşayan Türk kökenli nüfusun fazla olması. Bu ülkelerde yaşayan yakınlarını ziyaret edenlerin de etkisiyle Berlin ve Amsterdam gibi kentlere daha fazla seyahat edildiğini görüyoruz. Azerbaycan ve Ukrayna ise iş seyahatlerinin yoğun olarak gerçekleştiği ülkelerden” dedi. Yurt içinde en sık uçulan rotalar ise İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana ve Trabzon oldu.

'GİDECEĞİNİZ ÜLKE HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPIN'

Seyahat öncesinde ve sırasında yolcuların dikkat etmesi gerekenlerle ilgili de kısa bir bilgi veren Ekinay, “Özellikle uçakla seyahat edecek yolcular, yola çıkmadan önce bazı kurallara ve tavsiyelere uyarak seyahatlerini çok daha rahat ve sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirler. Yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız, öncesinde gideceğiniz ülkenin konsolosluğu ile görüşerek dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili bilgi almanızda yarar var. Örneğin bazı ülkeleri ziyaret etmeden önce veya sonra aşı olmanız ve doktor kontrolünden geçmeniz gerekebilir” dedi. Enuygun.com’da seyahate ilişkin çok geniş bir içerik arşivine de sahip olduklarını söyleyen Ekinay, yolculukta ihtiyaç duyulabilecek ipuçları, seyahat edilecek yerlerle ilgili şehir rehberi ve yeme-içme önerileri gibi içeriklere Enuygun.com’dan rahatça ulaşılabileceğini belirtti.


Bu Haber 05.05.2016 - 10:57:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.