Türk seyahatçi yurt dışında en çok bu destinasyonları tercih etti

Türk seyahatçi yurt dışında en çok bu destinasyonları tercih etti
Hotels.com™’un 2015 Hotel Price Index (HPI) - Otel Fiyat Endeksi - raporuna göre, 2015’in ilk yarısında Türkler yurt dışı seyahatlerinde New York, Paris ve Roma’yı tercih etti.


Online seyahat platformu Hotels.com™ 2015 yılı ilk yarı Hotel Price Index™ (HPI™) -Otel Fiyat Endeksi- raporunu açıkladı. Rapora göre, bu yıl Türk gezginlerin favori yurt dışı destinasyonları Amerika şehirleri oldu. Amerika’nın 4 şehri listede ilk 20’ye girdi.

2015’in ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre listede bir sıra yükselen New York Türk gezginlerin en gözde yurt dışı destinasyonu olarak 1. sıraya oturdu. Amerika’nın diğer şehirleri Los Angles 11., Las Vegas 12. ve San Diego 18. sırada yer aldı.

Fransa ve İtalya’nın başkentleri New York’un arkasından listedeki yerlerini aldılar. Romantik tatillerin şehri Paris, 2014’ün ilk altı ayına göre listede bir basamak yükselerek bu yıl ikinci sıraya yerleşti. Türk gezginlerin tercihi ile geçen yıl 7. sırada olan Roma ise bu yıl büyük bir sıçrama yaparak 3. sıraya yükseldi.


Hotels.com’un raporundaki en çarpıcı değişiklik ise Tiflis’te görüldü. Geçen yıl listenin başında yer alan Tiflis, 2015’in ilk altı aylık döneminde Türk gezginlerin favori 20 yurt dışı destinasyonu arasında kendine yer bulamadı.

Yabancı ziyaretçilerin Türkiye’deki favori şehri ise İstanbul oldu. Geçen yıl da yabancı turistlerin Türkiye’deki ilk tercihi olan İstanbul’u Antalya takip etti. Bodrum ise bu yıl bir basamak yükselerek listeye 3. sıradan girdi.


Bu Haber 07.10.2015 - 14:03:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.