'Türk otellerin çoğu Rus turiste özel fiyat uygulamasından vazgeçti'

'Türk otellerin çoğu Rus turiste özel fiyat uygulamasından vazgeçti'
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye'deki otellerin büyük çoğunluğunun yüksek ekonomik riskler sebebiyle Rus turistlere özel fiyat uygulamasından vazgeçtiklerini bildirdi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Lomidze, "Türkiye Otelciler Birliği temsilcilerinden edindiğimiz bilgilere göre, geçen sene bazı Rus tur operatörleri Türkiye'de bulunan otellere borçlarını ödeyemeden iflas ettiler. Türkler, yüksek ekonomik riskler sebebiyle bizim tur operatörlerimize ayrıcalık tanımaktan kaçındıklarını belirttiler" dedi.

Rus tur operatörleriyle çalışan Türk otellerinin sadece beşte birinin ekonomik risklere rağmen Rus turistlerin yaz tatiline %15'lik indirim yapmayı kabul ettiğini belirten Lomidze, "Otellerin kaçta kaçının indirim yapacağını söylemek zor ama kaba hesapla yaklaşık %18-20'si diyebiliriz. Bu henüz son resim değil, herkesi kapsamıyor, fakat partnerlerimizin bir kısmı bize karşı ciddi adımlar atıyorlar. İndirimler yaz sezonu için geçerli olacak. (Gazetem.ru)


Bu Haber 02.04.2015 - 10:35:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ACENTA 03.04.2015 - 11:56

    Bu hanımefeninin malesef dunyadan haberi yok. piyasayı bi arastırsın , fiyatları bi incelesin bakalım indirim varmı yokmu yada ne kadar var anlayacaktır. tabi anlayabilirse

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.