Türk otelciler Rusya kapasitesinin bir bölümünü İngiltere'ye mi sunuyor?

Türk otelciler Rusya kapasitesinin bir bölümünü İngiltere'ye mi sunuyor?
İngiliz turizm medyasında yer alan haberlere göre, Rusya'da düşen talep nedeniyle Antalyalı otelciler İngiliz pazarına göz kırpmaya başladı. Yapılan değerlendirmelerde, Daha önceden Rusya pazarına sunulan kapasitenin bir bölümünün İngiltere pazarına sunulduğu kaydedildi.


TurizmGüncel

Rusya'da peş peşe yaşanan tur operatörü iflasları, rublenin Euro ve dolar karşısında değer kaybetmesi ve yaptırımlar nedeniyle halkta “vatanseverlik” adına iç turizm eğiliminin artması Rusların yoğun olarak gittikleri destinasyonlardaki tesislerin kapasitelerinin bir bölümünü İngilizlere açmalarına neden olduğu belirtiliyor.

RUS TURİSTİN AZALDIĞI DESTİNASYONA TALEP YOĞUN

Kirker Holidays Genel Müdürü Ted Wake, Rusya pazarında daha yüksek fiyata satılan lüks tesislerin İngilizlere açılacağını belirterek “Bunun işaretlerini şimdiden görmeye başladık. Tur operatörlerinin İtalya'daki üst segment otellerden sunduğu teklifler yüzde 45, operasyonlarda ise yüzde 15 artış var. Fransa operasyonlarında ise yüzde 8 – 10 arasında artışlar var. Rusya'daki talep düşüşünün İngiltereye pozitif etkisi gözle görülüyor. Rus turitin yoğun olarak gittiği destinasyonlara dönük satışlarda ciddi artışlar var.” dedi.

TÜRKİYE'DE ŞU ANDA ÇOK FAZLA ODA VAR

Classcical Collection Müdür Yardımcısı Matt Rice ise, Rusya pazarında yaşanan sıkıntıdan dolayı bazı otelcilerin İngiltere pazarına yüzde 40'a varan kapasite sunmaya başladıklarını belirtti. Rice, “Rusya pazarının son derece güçlü olduğu Kıbrıs ve antalya gibi destinasyonlardan kapasite teklifleri alıyoruz. Türkiye'de şu anda çok fazla oda var ve bu ingiliz tatilciler için son derece olumlu. İngiltere'de son dakika satışları sadece fiyatlarla değil, müsait olan oda kapasitesi tarafından da uyarılmış durumda. Ancak uzun dönem açısından bakıldığında, negatif bir durum da söz konusu. Artan yatak kapasitesi otelcileri güç durumda bırakacak” değerlendirmesini yapıyor.

RUS TURİST GERİ DÖNDÜĞÜNDE VAZGEÇERLER

Sunvil Genel Müdürü Chris Wright ise, yeni durumun tur operatörlerini son dakika (sadece uçuş) işine yönlendirdiğini ve yüksek sayıdaki mevcut oda kapasitesinin de müşteriyi kendi son dakika dinamik tatil paketlerini oluşturmaya sevk ettiğini kaydetti. Wright, “Otelciler Rusya pazarından boşalan odaları şu anda sunuyorlar. Ancak Rus turist geri döndüğünde o odaları sunmaktan da vazgeçecekler” dedi.

'İSTİKRARLI OLMAYAN OTELLERLE ÇALIŞMAM'

Konuya dair bir değerlendirme de Anatolian Sky Genel Müdürü Akın Koç'tan geldi. Koç, yeni durumun kendini pek fazla heyecanlandırmadığını belirterek, “Rusya pazarının çökmesi Türk otelcileri acil bir partner arayışına itti. Ben, istikrarlı otelcilerle istikrarlı ilişkiler kurulmasından yanayım. Şu anda size bir şey sunuyo olabilirler. Yarın Rusya pazarında işler yoluna girdiğinde sizinle çalışmaya devam etmeyeceklerdir. Bu yüzden bu tip otelcilerle çalışmayacağım” dedi.


Bu Haber 14.08.2014 - 15:52:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.