Türk iş adamına Schengen vizesi şoku: Terörist muamelesi gördük

Türk iş adamına Schengen vizesi şoku: Terörist muamelesi gördük
Charlie Hebdo katliamından sonra gündeme gelen Schengen vizesinde kuralların sertleştirilmesi kararı sonuç vermeye başladı. Çocuğunu ve yeğenini Paris Disneyland'a götürmek isteyen bir Türk iş adamı, "size vize yok" cevabıyla karşılaştı.



Paris’te 7 Ocak’ta hiciv dergisi Charlie Hebdo’ya saldırıyla başlayan ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarından sonra Fransa, Avrupa Birliği ülkeleri içişleri bakanlarını toplantıya çağırmıştı. Bu toplantıdan, Schengen vizesinin kurallarının sertleştirilmesi kararı da çıkmıştı.

‘DISNEYLAND’A GİDECEKTİK’

Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın haberine göre, teröre karşı sınırları kontrol altına almayı hedefleyen bu karar, Türkiye’de sonuç vermeye başladı. MESA Demir Çelik’in sahibi işadamı Sami Kızıldağ, 9 yaşındaki kızı ve ikiz yeğenlerini Paris Disneyland’a götürmek için başvurduğu Fransız Konsolosluğu’ndan “Size vize yok” cevabı aldı. Kızıldağ, şunları anlattı:

‘TERÖRİST MUAMELESİ GÖRDÜK’

“Şirketim 20 yıllık ve yıllık cirosu 80 milyon lira. Zaten vize koşulları, parmak izi alınması yeterince aşağılayıcıydı. Potansiyel hırsız ve soyguncu olarak görülüyorduk, şimdi de terörist muamelesi eklendi. Türklüğümden utandım. Bir de kızıma verdiğim sözü yerine getiremediğim için çok üzüldüm. Heyecanla bekliyordu. Bundan sonra Fransa’ya gitmeyi asla düşünmüyorum.”


Bu Haber 25.01.2015 - 09:46:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.