Türk bayrağı takan yatlara vergi ve harç muafiyeti getiriliyor

Türk bayrağı takan yatlara vergi ve harç muafiyeti getiriliyor
Maliye Bakanlığı, Türk bayrağı takan yatlara, bir kereye mahsus gümrük vergisi, damga vergisi ve harç istisnası getirdi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen torba tasarıya göre, Türk bayrağı takan yatlara bir kereye mahsus gğmrük vergisi, damga vergisi ve harç istisnası getiriliyor.Tasarıda yer alan madelerle iki ayrı düzenleme yaptıklarını açıklayan Maliye Bakanı Nabi Ağbal, ''Maddelerden biriyle yatlar üzerindeki yıllık harcı kaldırdık. Geçici maddeyle de halihazırda yabancı bayraklı olan ve kanun çıktıktan sonra Türk bayrağına geçecek yatlar üzerindeki yükü bir kereliğine kaldırıyoruz. Yani, yabancı bayraklı olup da bu kanun çıktıktan sonra Türk bayraklı hale geçecek gemi ve yatlar için gümrük vergisi, damga vergisi, harç ve veraset ve intikal vergisi gibi bütün vergileri kaldırıyoruz ki, bu 5 bin 400 diye ifade edilen yatlar Türkiye’ye gelsin.'' dedi.

KAYIP 16 MİLYON TL

Şu anda Türk denizleri ve marinalarında 4 bin 500 Türk bayraklı tekne olduğunu belirten Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert ise, Türklerin sahip olduğu yabancı bayraklı tekne sayısının ise 5 bin 600 olduğunu ifade etti. Hürriyet'te yer alan habere göre Sert, ''Bunlar Türk bayrağına geçtiği takdirde tescil sırasında yaklaşık büyüklüğüne göre ortalama bin lira civarında gelir elde edilecek. Harç kaynaklı vazgeçilen gelir ise yaklaşık 16 milyon lira. Alınacak tescil geliri bu baybın bir kısmını karşılayacaktır. Fakat buradaki asıl amaç bu teknelerin kontrol ve denetim dışında ve yabancı bayraklarla bizim Türk marinalarında dolaşmasının önüne geçilmesidir. Bunları sadece liman devleti olarak sınırlı yetkilerimizle denetleye-biliyoruz.'' şeklinde konuştu.




Bu Haber 26.12.2016 - 11:05:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.