Turizmle büyüyecek, 100 milyonluk projesinde 650 yataklı otel de olacak

Turizmle büyüyecek, 100 milyonluk projesinde 650 yataklı otel de olacak
İlaç sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Şekerlisoy Topluluğu ‘Athena’ markasıyla gayrimenkul sektörüne adım attı. İçerisinde 650 yataklı bir otel de bulunacak karma tasarımlı projenin ilk adresi ise Mersin oldu.

 
Asıl iş kolu ilaç olan ve bu alanda uluslararası piyasalarda ilaç alım satımı ile Türkiye merkez olmak üzere ihracat yapan, önemli bir tedarikçi olan Şekerlisoy Topluluğu, ‘Athena’ markasıyla gayrimenkul sektörüne adım attı. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, daha önce yaptıkları ufak çaplı işlerle inşaat sektörünü tanıdıklarını belirten topluluğun genç CEO’su Onur Şekerlisoy, markanın ilk halkasını Mersin’de hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti.

PROJEDE 650 YATAKLI OTEL DE VAR

Türkiye’nin 40 yaş altı en başarılı 25 CEO’su arasında gösterilen Onur Şekerlisoy, projeye 100 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi. Metrekare fiyatlarının 1200 eurodan başladığı projede,  650 yataklı bir otel ve 174 rezidans daire bulunuyor. 
 
''TURİZM VE İNŞAATA YOĞUNLAŞARAK BÜYÜYECEĞİZ''

İlaç sektöründe yüzde 2-3 kar oranlarıyla çalıştıklarını anlatan Şekerlisoy, “Gayrimenkulde ise bu oranı 10-15 olarak alanlar var. Bana yüzde 5 deseniz bile çok mutlu olurum. O yüzden en iyi malzemeyi, en iyi ürünleri kullanmaktan çekinmedik. Biz hep az kazanca çok iş yapmaya alışkınız. Ayrıca tarım, inşaat, turizm, enerji gibi kollarda yatırımlarımız vardı. Yeniden yatırımlarımızı çeşitlendirmek istedik” diye konuştu. Turizm ve inşaata yoğunlaşarak büyümek istediklerini belirten Şekerlisoy, bu nedenle projeleri karma olarak hayata geçireceklerini ve ‘Athena’ markasını kullanacaklarını söyledi. 
 
YERLİ TURİSTE ODAKLANACAK

Mersin’de yükselecek projenin hem bir koy hem de orman içinde olduğunu anlatan Şekerlisoy, proje içindeki mandalina bahçelerini de koruyarak projeye kazandırdıklarını ifade etti. Şekerlisoy, bölgenin yerli yatırımcı için çok önemli bir alan olduğunu kaydederek, “Proje ilerisindeki halk plajını görmeniz lazım. Aylarca yer yok. Tüm otel, pansiyon her yer dolu. Antalya’nın Bodrum’un kitlesi Ruslar, İstanbullular. Ama Elazığlı, Niğdeli gidecek yer arıyor. Bu anlamda yerli turistin gözdesi Mersin diyebiliriz” dedi. Burada İstanbul’un bir alternatifini oluşturacaklarını anlatan Şekerlisoy, “Ancak burada karmaşa olmayacak. Mesela tesisin yapısı bozulmasın diye ‘satmama hakkımı’ da kullanıyorum. 2’den fazla aynı kişiye daire satmıyoruz. Burada güzel bir yaşam alanı oluşturma derdindeyiz” dedi. 



Bu Haber 16.09.2016 - 09:40:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.