Turizme lüks outlet dopingi

Turizme lüks outlet dopingi
Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties, Türkiye’deki yatırımlarına ‘designer outlet’ denilen lüks indirim AVM’leri ile devam edecek.


Bu konuda, İtalyan RDM firması ile işbirliği yapan Emaar Türkiye, ilk lüks outlet AVM’sini Büyükçekmekce’de açacak. Haziran 2016’da faaliyete geçmesi planlanan bu AVM’yi bir zincir haline dönüştürmeyi planlayan Emaar ve RDM, İstanbul’da ikinci bir AVM için yer bakarken, İzmir, Bodrum ve Antalya’da da arazi arayışını sürdürüyor.

Emaar için Türkiye’nin stratejik bir ülke olduğunu, Toskana Vadisi ve Emaar Square projesi ile bunu gösterdiklerini dile getiren Emaar’ın Regional CEO’su Ozan Balaban, yeni yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: “125 milyon dolarlık bir yatırımla Haziran 2016’da hizmete açmayı planladığımız ve prestijli markaların indirimli ürünleri ile yer alacağı bu AVM ile önemli bir boşluğu dolduracağız. Bu projeler ile turizme de önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. İstanbul 10 milyon turist alan, ancak 30 milyon turisti hak eden bir şehir. O nedenle yine önceliğimiz Avrupa yakası olmak üzere ikinci designer outlet’imizi açabilmek için arazi arayışına başladık. Asya yakasını da araştırıyoruz. Bunun dışında turistik açıdan büyük ilgi gören İzmir, Bodrum, Antalya’da da arazi araştırmalarına başladık.” (Hürriyet Gazetesi)


Bu Haber 26.11.2014 - 09:21:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.