Turizmcilere uyarı! 15 milyon dolar ve üzeri krediler için...

Turizmcilere uyarı! 15 milyon dolar ve üzeri krediler için...
Yabancı para nakdi krediler ile döviz endeksli kredileri 15 milyon dolar ve üzerinde olan şirketlere bildirim zorunluluğu getirildi.


Yurt içinden ve yurt dışından sağlanan yabancı para nakdi krediler ile dövize endeksli kredilerinin toplamı 15 milyon ABD doları ve üstünde olan firmalar “Döviz Pozisyonunu Etkileyen İşlemlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” uyarınca bu kapsama giriyor.



SON TARİH 18 MAYIS

TÜROFED tarafından üyelere gönderilen uyarı yazısında ''Kapsam dahilindeki firmalar istenen bilgileri belirlenen finansal raporlama standartlarına uygun olarak 18.05.2018 tarihine kadar sisteme (www.tcmbveri.gov.tr) girmeleri gerekmektedir.'' denildi.

YAPMAYANA CEZA VAR

Kapsam dahilindeki firmaların bağımsız denetim sözleşmesi olsa dahi bu yönetmelik kapsamında ayrı bir bağımsız denetim sözleşmesi yapması gerekmektiği belirtilen uyarı yazısında, ''Denetim sözleşmesi bulunmayan firmalar hakkında yönetmelik ile düzenlenen ceza hükümleri uygulanabilecektir.'' ifadelerine yer verildi.

''HAZIRLIKLARI VE PLANLAMALARI EN KISA SÜREDE YAPIN''

Uyarı yazasının devamında şu noktaların altı çizildi:

''İlgili yönetmeliğe uygun olarak firmalarca yapılması gereken işlemlerde teknik açıdan birtakım zorlukların olduğunu görmekteyiz. Her üç  ayda bir yapılacak olan bu bildirimlerle ilgili olarak firmaların en kısa zamanda gerekli hazırlıkları ve planlamaları yapması gerekmektedir. Belirsizliklerin giderebilmesi açısından 18 Mayıs 2018 tarihinin uzatılması veya ilk dönemde girilecek verilere ilişkin ek bir açıklama yapılması beklenmektedir.''


Bu Haber 18.05.2018 - 09:58:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.