Turizmcilere çağrı: Verginizi Antalya'da ödeyin, suyu bedava verelim

Turizmcilere çağrı: Verginizi Antalya'da ödeyin, suyu bedava verelim
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turistik tesislerin su fiyatları ile ilgili taleplerine bir teklifle cevap verdi. Türel, büyük çoğunluğu Antalya dışındaki vergi dairelerine bağlı olan 5 yıldızlı otel ve tatil köylerine "Siz vergi merkezinizi Antalya’ya taşıyın, biz su parası almayalım" dedi.


Menderes Türel, turizm kenti Antalya’nın turizm sektöründen düşük gelir vergisi ve yerel yönetim katkısı aldığını belirterek, turizmcileri vergi dairelerini Antalya’ya taşımaya davet etti. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB)  yetkilileri ile iyi niyetli görüşmelerinin olduğunu aktaran Türel şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi küçük ve büyük çaplı tüm turistik tesislerin, her türlü alt yapı ihtiyacını gidermekte, çöp toplama, temizlik, peyzaj çalışmaları, arıtma ve kanalizasyon gibi çok önemli yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Sadece 2015 yılı içinde, turizm bölgelerinde yapmış olduğumuz alt yapı yatırım miktarı, 150 milyon Türk Lirası’nı aşmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nin turizm bölgelerinde yaptığı temizlik, çöp toplama ve peyzaj çalışmaları gibi bir takım harcamalar ise bu fiyata dâhil değildir. Belediyemiz turizme bu kadar önemli bir kaynak ayırıp destek veriyorken; turistik tesislerin önemli bir bölümümün vergi merkezlerinin Antalya dışında olması, yerel yönetim paylarının da İstanbul ve Ankara’ya ödenmesi anlamına geliyor. AKTOB’a üye 5 yıldızlı yaklaşık 248 otelin yalnızca 97’sinin Antalya Vergi Daireleri’ne mükellefiyeti var. Antalya’da hizmet veren otellerin yüzde 61’i Antalya dışındaki vergi merkezlerine bağlıyken Antalya Büyükşehir Belediyesi, ciddi bir kaynak kaybı yaşıyor."

Belediyenin turistik tesislerden elde edebileceği tek gelir kaynağının su fiyatları ve çevre temizlik vergisi olduğunu belirten Türel, "AKTOB çözüm ortağımız olan bir sivil toplum örgütü için birçok projeyi ortaklaşa yapıyoruz. AKTOB yetkilileri ile yaptığımız görüşmede kendilerine bir teklif sunduk. Antalya’nın dışındaki vergi merkezlerine bağlı olan otellerin vergi merkezlerini Antalya’ya taşımaları çağrısında bulunmalarını özellikle ilettik. Bunun bir kampanyaya dönüşmesi için biz de, Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Eğer turistik tesislerin kentimiz dışındaki vergi merkezlerinin Antalya’ya gelmesi dâhilinde turistik tesislere gerekirse ücretsiz su vermeyi teklif ettik." diye konuştu.
 


Bu Haber 08.04.2015 - 10:40:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • öz antalyalı 09.04.2015 - 01:08

    hiç birini yayınlamadıgınız gibi bunu da yayınlamazsınız ama belki diyeadam hocanın projelerine kondu.Tek tek hayata geçiriyor.Ambulansın arkasındaki taksici gibi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.