Turizmcilerden katliama kınama

Turizmcilerden katliama kınama
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.


Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), İstanbul'daki ünlü eğlence mekanı Reina'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı. TÜROB atrafından yapılan açıklamada, ''Ülkemiz, 2016 yılında çok sayıda hain terör saldırısının hedefi oldu. Birçok kötü olayın meydana geldiği bu yılın sona ermesi ve yeni yılda yeni umutların yeşermesi toplumun tüm kesimlerinde olduğu üzere turizm sektörünün de ortak talep ve beklentisiydi.'' denilirken,  ''Ne var ki, terör bu kez çirkin yüzünü yeni yılın henüz ilk saatlerinde İstanbul'da bir eğlence mekanında gösterdi ve savunmasız insanları hedef seçti.'' ifadeleri kullanıldı. 

'İNSANLARIN YAŞAM TARZINA VE ÖZGÜRCE YAŞAMA İSTEĞİNE DÖNÜK BİR SALDIRI'
 
Saldırıdan dolayı derin üzüntü duyduklarını belirten TÜROB Başkanı Timur Bayındır, şunları söyledi:

"2016 yılı içerisinde yaşanan birçok terörist saldırının yaralarını sarmaya çalışıp yeni ümitlerimizi yeşertmesini beklediğimiz 2017 yılının henüz ilk saatleri içerisinde yaşanan bu terörist saldırıdan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Bu hain ve kalleşçe gerçekleştirilen saldırının doğrudan insanların yaşam tarzına ve özgürce yaşama isteklerine karşı yapıldığını düşünüyoruz. Menfur terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırı neticesinde yaşamını yitiren tüm kurbanların ailelerinin ve toplumlarının acısını derinden paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Olayın aydınlatılmasına yönelik adli ve idari soruşturmaların bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz. " 
 
TÜROFED: TÜM İNSANLIĞA YAPILMIŞ BİR SALDIRI

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık ise, yaptığı açıklamada hain saldırının sadece Türkiye’ye değil tüm insanlığa yapıldığını söyledi. Ayık’ın açıklamaları şöyle:

“İstanbul’da yapılan saldırı bir kez daha insanlığı hedef almıştır. Yarınlara umutla bakan insanlarımıza yapılan bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanlara da acil şifalar diliyoruz.
 
Bu saldırıların bir an önce sonlandırılması umudu içindeyiz. Türkiyemizin ve insanlığın terör belasından bir an önce kurtulması gerekiyor. Terör, tüm dünyayı tehdit etmeye, insanların canını yakmaya devam etmektedir. Bu noktada tüm dünya ülkelerinin terörle mücadelede aynı dili konuşması gerekiyor.
 
Gerçekleştirilen saldırıda parmağı olanları ve bu saldırıyı destekleyenleri lanetliyoruz.”

TÜRSAB: İNSANLIK DIŞI

TÜRSAB tarafından yapılan açıklama ise şu ifadelere yer verildi:

''2017 yılına girdiğimiz ilk saatlerde, sabaha karşı 01:15 sularında İstanbul'un gözde eğlence mekanlarından Reina'ya yönelik hain bir silahlı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu insanlık dışı saldırıda, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 39 kişi hayatını kaybetmiş, 4'ü ağır 65 kişi de yaralanmıştır.
 
Dil, din, ırk, inanç farkı gözetmeksizin yapılan bu vahşeti şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bu elim saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileriz.
 
Ülkemizin başı sağolsun.''



Bu Haber 01.01.2017 - 11:23:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.