Turizmcilerden 15 Temmuz mesajları

Turizmcilerden 15 Temmuz mesajları
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle birer mesaj yayınladı.



TÜROB Başkanı Timur Bayındır imzalı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

TÜROB: ŞİMDİ EKONOMİYİ NORMALLEŞTİRME VE SOMUT ADIM ATMA ZAMANI

"15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yediden yetmişe toplumun tüm kesimlerinin harekete geçmesi ile başlatılan milli direnişle ve milletimizin ferasetiyle akamete uğratılmıştır. Menfur darbe girişiminde, Türkiye'nin en büyük kazanımı olan demokrasiye, tüm kesimler tarafından sahip çıkılmış ve  bu girişim boşa çıkartılmıştır.

Turizm sektörü temsilcileri olarak, demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin ve anayasal kurumlara karşı girişilen bu tür eylemlerin her zaman karşısında yer aldık. Şimdi ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı geldi. Bu girişimden en olumsuz etkilenen sektör olarak, istihdama ve ekonomiye olan katkılarımızın hiçbir kesintiye uğramadan devam etmesi azmindeyiz. Ülkemiz turizminin tekrar parlak günlerine dönmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Bu vesile ile, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. 15 Temmuz gecesi, ülkesinin geleceğini kendi canının önünde görerek eline bayrağını alıp yollara çıkan, meydanları dolduran milyonlarca vatan sevdalısına da şükran ve minnet duygularımı sunarım.”

TTYD: TÜRKİYE'NİN KARANLIĞA DEĞİL AYDINLIĞA YÜRÜYÜŞÜNÜN MİLADI

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

''Türk toplumu, 15 Temmuz darbe girişimini süratle bertaraf ederek önemli bir demokrasi sınavı vermiş, Türkiye’nin demokratik geleceğine inancı pekiştirmiştir.

Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye, tüm toplum kesimleri, devlet kurumları ve STK’ları ile, bu darbe girişimine karşı olağanüstü süratte bir mukavemet göstermiş ve ülkemizin geleceğini karartmaya yönelik bu darbe girişimini önlemiştir.

Türk toplumu, bu şanlı hareketi ile 15 Temmuz gününü Türkiye'nin karanlığa değil aydınlığa yürüyüşünün miladı haline getirmiş ve demokratik geleceğe inancımızı da pekiştirmiştir.

15 Temmuz 2016 gününü Türkiye demokrasi tarihinin aydınlık bir sayfası haline getirirken; bir kahramanlık hikayesi yazarak yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızı, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, milli menfaatleri gereği, demokratik standartlarını geliştirecek, piyasa ekonomisi temellerini güçlendirecek ve milli birlik anlayışı ile ilerlemeye devam edecektir. Demokrasi için verdiğimiz bu mücadele, önümüzdeki dönemin reform perspektifini de tetiklemelidir. Türkiye’nin gerek 15 Temmuz darbe girişimi gerekse de son dönemdeki bölgesel dinamiklerden dolayı zarar gören Türkiye algısının süratle düzeltilmesi için atılacak her türlü adım önemlidir; ve bizler iş dünyası olarak, Türkiye’nin Turizm Yatırımcıları olarak bu yönde gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerde, üzerimize düşen görevi üstlenmeye onurla devam edeceğiz.''




Bu Haber 15.07.2017 - 09:03:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.