Turizmciler platform kurdu, dünya turizmcilerine mektup gönderdi

Turizmciler platform kurdu, dünya turizmcilerine mektup gönderdi
Otel, acente, rehberlik gibi turizmin değişik kollarında faaliyet gösteren şirketlerin sahipleri ve yöneticileri, ''Turizm Gelişim Platformu'' adlı yeni bir oluşum kurdu. Platformun amacı ise, yurt dışında Türkiye'ye karşı oluşan negatif algıyla mücadele etmek, ülkede olup bitenleri birinci elden iş ortaklarına, müşterilerine ve dostlarına anlatmak.


TurizmGüncel

Geçtiğimiz günlerde Point Hotel'de ilk toplantısını yapan Turizm Gelişim Platformu, kuruluşunu ilan etti. Çağrıcıları arasında İskender Çayla, Müberra Eresin, Kasım Zoto, Faruk Boyacı gibi isimlerin yer aldığı platform, bir yandan yurt dışında Türkiye'ye yönelik oluşan negatif algı ile mücadele edecek, bir yandan da sektöre dönük değişik çalışmalar yapacak.

Platform ilk iş olarak Türkiye'de neler olduğunu anlatan bir metin kaleme aldı. Toplam 7 dile çevrilecek olan metin, gerek mail aracılığıyla, gerekse sosyal medya kanallarıyla iletişimde bulundukları tüm iş ortaklarına, müşterilere ve yurt dışındaki dostlara gönderilecek. Hazırlanan metinde, yabancı basının Türkiye'de olup bitenleri doğru yansıtmadığına vurgu yapılırken, ülkede büyük bir askeri darbe girişimi yaşandığının altı çiziliyor.

''TÜRKİYE'DE UZLAŞMA KÜLTÜRÜ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI''

Yabancı basında Türkiye'nin, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi, hükümete karşı bir darbe düzenledi'',  ''Atatürkçü, laik askerlerin darbe girişimi başarısız oldu'' gibi haber başlıklarıyla gündeme geldiği belirtilen metinde, şu anda Türkiye'de bir uzlaşma kültürünün ortaya çıkmaya başladığı, Atatürkçü ve laik kesimin tutuklanmasının söz konusu olmadığı, darbe girişiminin ise hem hükümeti hem de Türkiye'yi hedef aldığı ifade ediliyor. Darbeye karşı her kesimden siyasi partilerin ortak tutum sergilediği kaydedilen mektupta, ''Türk turizm sektörünün bu olanlardan çok olumsuz etkilendiği ve güç kaybettiği algısının uluslararası kamuoyuna verilmesini de çok üzücü buluyoruz. Tam tersine, yakında üstesinden geleceğine inandığımız zor bir dönem yaşıyoruz sadece. Bu kadar güzel bir ülkeye, tarih zenginliğine, iki kıta ve kültür arasında kalan bir doğaya ve coğrafyaya, konuksever ve çalışkan bir halka sahip olduğumuz için dünyanın en önemli turistik destinasyonlarından birisi olmaya devam edeceğiz. Türkiye dostlarına son 6 senedir Skytrax World Airlines Awards tarafından 'Avrupa’nın En İyi Hava Yolu Şirketi' seçilen Türk Hava Yolları’nın yanı sıra çok yakında dünyanın en büyük havaalanına da sahip olacağımızı hatırlatmak istiyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

''TANITIM ARTIK ESKİ YÖNTEMLERLE YAPILAMAZ''

TurizmGüncel'e değerlendirmelerde bulunan platformun çağrıcılarından Delicias Travel Genel Müdürü İskender Çayla, Türkiye'nin yurt dışında çok ciddi sorunları olduğunu ve yanlış bilgilendirmeyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu nedenle Türkiye'nin tanıtımının artık eski yöntemlerle yapılamayacağını kaydeden Çayla, ''Ben bu konuda bir çalışma yaptım ve çalıştığımız şirketlere, iş arkadaşlarımıza, yurt dışındaki dostlarımıza ve önemli pozisyonlardaki tanıdıklarımıza bir mektup gönderdim. Mektubun başlığı 'Türkiye'de ne oluyor' idi ve 15 Temmuz'da ve sonrasında ülkede olup bitenler anlatılıyordu. Çünkü yurt dışındaki algı Türkiye'de olup bitenlerin tam tersi. Yurt dışında Türkiye; antidemokratik, tamamen radikal İslamın eline geçmiş ve laik kesimlerin hapse atıldığı bir ülke olarak gösteriliyor.'' değerlendirmesini yaptı.

Yurt dışında ilişkide olduğu insanlara yazdığı mektupta bunun böyle olmadığını, Türkiye'de şu anda uzlaşma döneminin başladığını anlatan bir yazı gönderdiğini söyleyen Çayla, çok sayıda olumlu geriş dönüş aldığının da altını çizdi. Çayla, değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti:

METİN 7 DİLE ÇEVRİLDİ

''Bunun ardından diğer turizmci arkadaşımızla konuşarak bu metni 7 dile çevirerek turizmci dostlarımızla paylaşmayı doğru bulduk. Bunu da 'Turizm Gelişim' adlı bir platform üzerinden yapıyoruz. Bu platform, başta Türkiye'nin yurt dışı algısı olmak üzre, sektör için çalışma yapmayı, sektöre katkıda bulunup düşünce üretmeyi amaçlıyor. Sadece düşünce üretmek de değil, harekete geçmek.



''ENDİŞELERİNİ BİLDİRENLER HAKLI ÇIKARSA BİZ KAOSTAYIZ DEMEKTİR''

Yazdığım mektuba ilişkin olarak yurt içinden ve yurt dışından bana 'emin misin?' şeklinde sorular geliyor. Ben emin olduğumu söylüyorum. Son bir yılda yaşadığımız olaylar ortada ve turizm de bundan ciddi şekilde etkilendi. İşler bu noktaya geldikten sonra hükümetin eskisi gibi davranmayacağını, Türkiye'yi yönetmede bundan sonra uzlaşı kültürünün hakim olacağını ve gerçekten kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, birtakım hassasiyetlerin göz önünde bulundurulacağını umuyorum. Çünkü biz şu anda bu çalışmayı yapıyoruz ve yurt dışındaki dostlarımız bize endişelerini bildiriyorlar. Umarım onlar haklı çıkmaz. Çünkü onların haklı çıkması demek, Türkiye'nin çok büyük bir kaosa sürüklenmesi demektir. Bunu istemiyorum, ülkeyi yönetenlerin de bunu istemediğini düşünüyorum.

''ÜLKEYİ BÜYÜK BİR KAOSUN EŞİĞİNE GETİRDİLER''

Bugüne kadar ülke yönetiminde birlikte hareket ettikleri, politik görüş açısından kendilerine yakın ve ortak noktaları paylaştıkları insanların onlara ve ülkeye ne kadar büyük zararlar verdikleri ortada. Ülkeyi büyük bir kaosun eşiğine getirdiler. Sadece parlamentoyu değil, ülkeyi de hedef alan büyük bir kalkışmayı neredeyse denediklerini hep birlikte yaşadık. Ülkeyi yönetenlerin, laik devlet anlayışına, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu görmüş olduklarını düşünüyorum. Eğer eskisi gibi devam edecekse Türkiye, bu sefer çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilir ve o zaman zaten turizmden bahsetmenin de bir anlamı olmaz.''

''BİZ BURADAYIZ, BURADA TURİZM DEVAM EDİYOR''

Platform hakkında bilgi veren Çayla, şunları söyledi:

''Öncelikle sosyal medyayı kullanacağız. Çünkü sosyal medya şu anda en etkili etkileşim aracı. Instagram ve Facebook başta olmak üzere sosyal medya platformlarını kullanacağız. Fakat ben birebir mektupların çok etkili olduğunu düşünüyorum. Sadece akla değil, kalbe de dokunan çalışmalar yapacağız. 'Biz buradayız, burada yaşıyoruz ve ülkede turizm devam ediyor' mesajını birçok yoldan insanlara vereceğiz.

''İNSANLAR 'YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYORUZ' DİYORLAR''

Şu ana kadar Instagram ve Facebook üzerinden yüzlerce geri dönüş aldık. Mektubu okuduktan sonra insanlar 'biz burada yanlış bilgilendiriliyoruz' şeklinde mesajlar attılar. Mektubu paylaştığımız insanlar bize inanıyorlar ve aynı mektubu kendi çevreleri ile de paylaşıyorlar.

Bu platformda sadece seyahat acenteleri değil, konaklama ve rehberlik alanından da dostlarımız olacak. Önemli olan burada düşünce üretmek. İleride sektörel örgütler ve bakanlık, isterlerse bu platformda üretilen düşünceleri kullanırlar, destek isterlerse de veririz.''



7 DİLE ÇEVRİLEN MEKTUBUN İNGİLİZCESİ

''Dear friends and colleagues,

We would like to thank you all for the interest and support you have shown us during the trying times we have recently been experiencing in Turkey. Many of you have been asking questions regarding recent events that have taken place in our country.

As many of you know, Turkey has been the victim of numerous terrorist attacks since January 2016. Furthermore, a coup attempt took place on July 15th, which has increased concerns regarding Turkey.

Unfortunately, international media sources have demonstrated limited accuracy in their reporting of this event, creating false notions regarding the people behind the coup attempt and their motives. The two theories predominantly supported by international media have been:

1)    That President Erdogan himself orchestrated a coup against the government

2)    That the coup was a failure carried out by secular, Kemalist soldiers

However, we would like to assure you that both theories could not be further from the truth. Both secular and traditionalist factions within Turkish society hold the belief that this coup attempt was carried out by a religious leader who lives in the United States. This coup attempt was no doubt carried out against secularists, traditionalists, and most importantly, democracy. The people of Turkey united against this coup attempt, ultimately rendering it ineffective, by flooding the streets to protect democracy.

Leaders from all political parties gathered in the parliament in support of democracy, as did media outlets that demonstrated loyalty towards a democratically elected government.  Turkey has been a republic since 1923 and has been a functioning democracy since 1946. Moreover, we have been a member of NATO since 1952 and a member of the Council of Europe since 1963. Hence, all of Turkey’s political parties place tremendous importance in the protection of democratic values, which was reaffirmed by them uniting in their efforts to denounce the coup attempt and view it as an attack on all factions of society. These political factions include:

-AKP: The governing, conservative party

-CHP: The social democratic party

-MHP: The Turkish nationalist party

-HDP: The Kurdish-oriented party

We are deeply saddened by the efforts of those who have been trying to create inaccurate notions regarding Turkey and recent events. As Turkey’s secular thinkers, we support democracy and do not accept Turkey being portrayed as a country that is ruled by a radical Islamist. Additionally, we find it incredibly sad that global public opinion has been shaped by exaggerated claims regarding ways in which recent events have negatively impacted the tourism sector in Turkey. Contrarily, we view this period as a challenging time that we can overcome in the near future. With such a beautiful country, rich history, a geography that straddles two continents and their cultures, as well as hospitable and hard working people, we have faith that we will continue to be one of the world’s most important tourist destinations.

We would also like to remind you that aside from Turkish Airlines being chosen Europe’s best airline for the past 6 years by Skytrax World Airline Awards, Turkey will also soon be home to the world’s largest airport when the third airport opens in Istanbul.

Once again, we thank our dear friends for their support and companionship during these difficult times. We have no doubt that these difficult times will soon pass and look forward to making new friends across the globe.

Love from Istanbul''



Bu Haber 12.08.2016 - 17:04:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 12.08.2016 - 08:24

    İskender Çayla yazmış yurt dışında çok kötü tanıtılıyoruz algı yapıyorlar soruyorum ; yurt dışında ki Büyükelçi Başkonsolos vb ne iş yaparlar o kadar aleyhimizde çıkan haberlere neden doğru yanıt vermezler Türkiyemizi tek tanıtan THY bilgilerinizi THY konuşsanız daha iyi olur tanıtımda başarılı olunur güç THY var Türsab da yok

  • Turizmci 12.08.2016 - 07:59

    İskender Çayla varsa bu organizasyonda başarılı olur Türsab biraz İskender Çaylayı dinleyin artık bırakın burnunuzun uçuna gitmeyi kendi kendinize uçuruma gidiyorsunuz farkında değilsiniz adam her olayda ilk oluyor siz ne yapıyorsunuz hangi cebinizi dolduracaksınız onu düşünüyorsunuz acentalerı otelleri vb düşündüğünüz yok TÜRSAB son yetkilileri bu yazıyı iyi okusunlar bu İskender Çayla ile irtibata geçsinler bir şeyler öğrensinler öyle atmak tutmakla olmaz Rusya gezisine dahi gidemediniz hükümet sizi istemiyor anlayın artık koltuğu gençlere bırakın istifa etmek erdemdir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.