Turizmciler Bayramda 9 gün tatil istiyor

Turizmciler Bayramda 9 gün tatil istiyor
Ramazan ayının temmuza denk gelmesiyle ağustos ayına oranla sektörde oluşan yüzde 60 kaybı önlemek isteyen turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını istiyor.

 
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü ve tatilciler tarafından memnuniyetle karşılanacağını belirtti. 
 
Polatoğlu, sektörün her zaman bir gün fazla tatil beklentisi içinde bulunduğunu, devam eden rezervasyonların iyi olduğunu ancak 9 gün tatil olması halinde sektörün daha da canlanacağını söyledi. 
 
Ramazanda kayıp yüzde 60 
 
Yurt içinde birçok otelin ramazan ayı için hazırlık yaptığını, iftar, sahur ve ramazan eğlencesi programları düzenlediğini vurgulayan Polatoğlu, şunları kaydetti: 
 
"Yerli turiste yönelik bu aktivitelere rağmen ramazan dönemi turizmi çok etkiliyor. Ağustos ayı ile karşılaştıracak olursak yüzde 60 oranında bir kayıp söz konusu. Bunu dengelemek için çalışıyoruz. Bu sıkıntıların bir nebze olsun azaltılması ve sektörün ekonomik olarak rahatlaması için tatilin 9 gün olmasını ve bir an önce bunun karara bağlanmasını bekliyoruz. Böylelikle resmi tatilin netleşmesini bekleyen yerli turistler de rezervasyonlarını yaptırabilir ancak çıkan karara da saygı göstereceğiz." (Dünya)



Bu Haber 20.07.2014 - 11:30:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.