Turizm yazarları sordu, Bağlıkaya yanıtladı: O tasarıyı kim imzaladı?

Turizm yazarları sordu, Bağlıkaya yanıtladı: O tasarıyı kim imzaladı?
TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya'nın turizm yazarlarının sorularını yanıtladığı röportajın ikinci nölümü yayınlandı. Röportajın ikinci bölümünde Bağlıkaya, Ulusoy'un 'yırttım attım' dediği tur operatörlüğü yasasını kimlerin imzaladığı, kurulan yeni acenteler ve daha pek başlıkta açıklamalarda bulundu.


24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde turizm gazetecilerinin sorularını yanıtlayan TÜRSAB Başkan adayı ve Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’un kendisini hedef alan sert açıklamalarına yanıt verdi.



Yönetime geldiklerinde küçük acenteleri ezeceklerine dair ortaya atılan iddiaları yalanlayan Bağlıkaya,  Başaran Ulusoy’un tur operatörleri yasasına atıfta bulunarak, 250 bin liralık teminat konusunda kendisini sorumlu tutmasına tepki gösterdi.

''DOĞRUYU KONUŞMUYOR''

Firuz Bağlıkaya; “ TÜRSAB’ın yönetim kurulundan geçmiş bir yasa tasarısı. Başaran Ulusoy “Ben engelledim.” diyor ancak altında imzası var. Artık nasıl engellediyse? Bu yasanın tamamını bana mal ediyorlar. İnsaf diyorum. Altında imzanız var, siz gönderdiniz. Ayrıca orada kötü bir şey yok. Yeni kurulacak Seyahat acentelerine 250 bin lira teminat geliyordu. Başaran Bey hala savunuyor bunu. Eski acentelerin değeri artacaktı. Baktılar biz aday olduk, içinden acentelerin kafalarını karıştırabilecek maddeleri çekip alarak, bize karşı seçim malzemesi olarak kullanıyorlar. Adaysan dürüst olacaksın. Söylediklerinin hiç biri doğru değil.” dedi.

''SEÇİME 20 GÜN KALMIŞ KİMİN ADAY OLACAĞI BELLİ DEĞİL''

Başaran Ulusoy’un aday olup olmayacağı konusunda da yorumda bulunan Bağlıkaya,  “ Seçime 20 gün kaldı. Başaran Bey’in listesinden daha kimin aday olduğu belli değil. Bunlar belki son 10 gün otuz kişinin adının yazılı olduğu bir liste çıkaracaklar. O listede olacakların ruh halini çok merak ediyorum. Aday mısın? O zaman neden insanlara kendini tanıtmadın? Projelerin ne?  Yani bu kadar ciddiyetsiz, bu kadar insanların aklını, zekasını, oyunu küçümseyen yanlış bir iş bu. Başaran Bey’in devamı olarak gelecek bir aday varsa, bugüne kadar çıkması lazımdı. Başaran Ulusoy’a yakışan insanlara eşit mesafede durup, layığıyla bu görevi yeni gelen arkadaşlara devretmesidir.” dedi.
Başaran Ulusoy’un kendisini hedef alan açıklamalarını agresif bulduğunu belirten Bağlıkaya; “Sen aslında gidişata ve acentelerin durumuna sinirlenmelisin. Hırçın davranman gereken biz değiliz. Burada ne varsa senin eserin zaten.” diye konuştu.



“TAKSİTLE, ÇEKLE, SENETLE YENİ ACENTE KURDURDU''

Başaran Ulusoy hakkındaki açıklamalarına devam eden Firuz Bağlıkaya, “Taksitle, çekle, senetle acente kurdurdu. Her gün iki seyahat acentesi kurulmasına müsaade etti. Dalga mı geçiyorsunuz, ne istikrarı ya? Biz, bu istikrarı istemiyoruz.  Fakirliğin, fukaralığın, işsizliğin istikrarı mı olur? Milleti işsiz bıraktın sen!” dedi.

Uluslararası iş yapan bir firmanın sahibi olduğunu ve yurt dışında da şirketleri bulunduğunu belirten Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’un vergi kaçırdığına dair bir hava yaratmaya çalışmasına ise “Bu işlerden çok fazla anlamadığı ortada. Öyle ki; yurt dışında iş yapıp, Türkiye’de vergi verilmeyeceğini bilmesi lazım. Hangi ülkede iş yapıyorsan, vergini oraya ödersin.” diyerek, bu konu hakkındaki tepkisini ortaya koydu.



Bu Haber 13.02.2018 - 10:41:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.