Turizm yatırımcıları, CATHIC konferansına organizasyon ortağı oldu

Turizm yatırımcıları, CATHIC konferansına organizasyon ortağı oldu
9 - 10 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı (CATHİC ) öncesinde, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy bir basın toplantısı düzenleyerek turizm sektöründeki gelişmeleri anlattı.

 
Turizm Güncel

Bu yıl İstanbul’da dördüncüsü düzenlenecek olan ve Türkiye temsilciliğini Alkaş’ın yaptığı CATHİC öncesinde, konferansa organizasyon ortağı olarak destek veren TYD Başkanı Murat Ersoy bir basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Dedeman Otel’de gerçekleşen basın toplantısında Türkiye turizm pazarıyla ilgili veriler paylaşılarak, turizm sektöründeki yatırımların gelişimleriyle ilgili bilgi verildi.

TYD Başkanı Murat Ersoy, otelcilik sektöründe yeni akımın şehir merkezi otelleri olduğunu vurgulayarak, büyükşehir otelciliğine yatırım yapacak kişilerin önem vermesi gereken unsurlardan birincisinin marka bilinirliği ile pazarda ön plana çıkmak olduğunu, ikincisinin ise büyük satış ve dağıtım ağlarının içine dahil olmak olduğunu dile getirdi. Murat Ersoy, bu iki unsar, uluslar arası zincir markalarla ortaklık yapıldığında bir araya geleceği için daha ucuz ve daha hızlı finansman sağlama ortamı yaratılıacağını belirtti.

Murat Ersoy sözlerine “Bu sebeple artık günümüzde trend, şehir merkezi otelleridir. Bu otellerin hem sezonu daha uzun hem de işletme maliyeti daha düşük. Dolayısıyla yıllık doluluk - karlılık oranları daha yüksek seyrediyor. Böylece yatırımın geri dönüşü daha hızlı oluyor” şeklide devam etti. Bu doğrultuda artık Türk yatırımcının kendi markasını yaratma konusundaki duygusal yaklaşımdan kurtulup, dünyanın dört bir yanından gelen iş çevrelerinin tercih ettiği, uluslar arası platformlarda markalaşmış zincir otellerle iş birliğine yönelmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de bir sunum yaparak, son yıllarda hem uluslar arası alanda hem de Türkiye’de turizm yatırımlarının hızlı bir gelişme gösterdiğine ve Türk yatırımcıların uluslararası zincir markalarla işbirliği yaparak gelişmesi ve ilerlemesinin sektör için büyük önem taşıdığına değindi. 


Bu Haber 22.04.2014 - 11:09:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.