Turizm sektörü Ebola'ya karşı alarma geçti

Turizm sektörü Ebola'ya karşı alarma geçti
Seyahat sektörünün küresel aktörleri, hızla yayılan Ebola salgınının gözlemlenmesi ve hem sektöre, hem de seyahatçilere anlık bilgi aktarılması amacıyla bir birim oluşturdu.


TurizmGüncel

Batı Afrika'da ortaya çıkan ve vaka sayısı her geçen gün artan Ebola salgını, seyahat sektörünün önde gelen kurumlarını da harekete geçirdi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu (ICAO), Dünya Turizm Örgütü (UNWTO),  Uluslararası Havacılık Konseyi (ACI), Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) ve Dünya Setahat ve Seyahat Konseyi (WTTC) ortak bir açıklama yaparak Ebola ile ilgili gelişmeleri takip edip turizm sektörüne gerçek zamanlı bilgi akışı sağlayabilecek birim oluşturdu.

2013 yılının aralık ayında Gine'de başlayan salgının, şu anda Liberya, Sierra Leone ve Nijerya'ya da  yayıldığı belirtiliyor. 

Ebola salgınının önlenmesi konusunda yapılan uluslararası çabayı desteklemek amacıyla, küresel seyahat pazarının önde gelen organizasyonları, salgın konusundaki gelişmeleri anlık olarak gözlemleyip seyahat sektörünü ve seyahatçilere gerçek zamanlı bilgi aktaracak bir birim oluşturdular.

Ebola virüsünün hava taşımacılığı yoluyla kişiden kişiye geçme oranının düşük olduğu belirtilirken,  hastalığın kan teması, salgı, hastalık taşıyan ölü kişi ve hayvanların bedenlerine temas ile buşatığı ifade ediliyor. Bu tip durumlardan kuşku duyan seyahatçilerin, hijyenik maddelerle temizlenmeleri tavsiye ediliyor.

HAVA VE DENİZ LİMANLARINDA EBOLA TARAMASI YAPILSIN


Ebola'ya yakalanan kişi sayısının 1400'ü geçtiği ve hastalığa yakalananların yarısının hayatını kaybettiği belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan yeni bir açıklamada ise, salgının görüldüğü ülkelerden, havalimanları, limanlar ve benzeri noktalardan çıkış yapan tüm insanların taramadan geçirilmesi istendi.

Türk Hava Yolları Nijerya'da Kano ve Lagos olmak üzere iki eyalete uçuyor.



Bu Haber 19.08.2014 - 16:01:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.