Turizm, işe alımda birinci oldu

Turizm, işe alımda birinci oldu
İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com'un iş ilanları ve iş başvuruları dikkate alınarak hazırlanan ocak ayı istihdam raporuna göre; en çok eleman aranan sektörler turizm, perakende ve eğitim oldu.


İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, iş ilanları ve iş başvuruları doğrultusunda, ocak ayı istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre yeni yılın ilk ayında en çok eleman aranan sektörler turizm, perakende ve eğitim oldu.
 
İş arayanlar yine en çok bankacılık-finans sektörüne iş başvurusu yaptı. Eğitim ve sağlık sektörleri geçen yılın son 3 ayına göre eleman arayışını artırdı. Aralık 2014’te en çok iş ilanı verilen sektörler sıralamasında 4. olan eğitim, ilanlarını iki katına çıkartarak 2. sıraya yükseldi.
 
EN GÖZDE İLAN GİŞE ELEMANI
 
Ocak ayında bütün sektörler genelinde satış temsilcileri en çok aranan kişiler olurken, aralık ayına göre muhasebe elemanı, sekreter ve mağaza müdürü ilanlarında artış görüldü. 2014 yılı genelinde en çok çalışılmak istenen sektör olan bankacılık-finans, bu yılın ilk ayında da en gözde sektör oldu. İş arayanlar en çok bankaların gişe elemanı/gişe yetkilisi pozisyonuna başvuru yaptı. Satış temsilcisi ve çağrı merkezi müşteri temsilcisi ilanları, en çok ilgi gören diğer ilanlar oldu.
 


Bu Haber 15.02.2015 - 09:40:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.