Turizm fakültesi mezunları kadro istiyor

Turizm fakültesi mezunları kadro istiyor
Turizm fakültelerinden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında kendilerine kadro açılmasını talep ediyor.


TurizmGüncel
  
Kamu kurumlarında kendilerine yeterince kadro açılmadığını belirten turizm fakültesi mezunları, çzel sektörde de kalifiye elemana ucuz iş gücü olarak bakıldığını ve uzun süreli istihdam edilemediklerini belirtiyorlar. Turizm fakültesi mezunu bir yurttaşın sorunlarını anlatan yazısını aokurlarımızın dikkatine sunuyoruz...

"Turizm mezunları olarak gerek kamuda gerekse özel sektörde ciddi bir istihdam sıkıntısı yaşamaktayız. Özel sektörde kalifiye ve eğitimli personel anlayışı yerine ‘ucuz iş gücü çalıştırma’ mantığı hâkim olduğu için ne yazık ki sektörde uzun vadede çalışma imkânı bulamamaktayız. KPSS sınavından 80-90’lı gibi çok yüksek puanlar almamıza rağmen bizlere yetersiz sayıda kadro ayrıldığı için atanamamaktayız ve böylelikle kamuda da yer bulamamaktayız. Özellikle, bakanlığımızın başta uzmanlık kadroları olmak üzere açmış olduğu çeşitli kadrolarda hiçbir şekilde kendi mezunlarına yer vermemesi, turizm mezunları yerine iktisadi ve idari bilimler fakültesi başta olmak üzere farklı fakülte mezunlarından alım yapması bizlerin mağduriyetini katlayarak arttırmıştır. Bizlerin bu yöndeki kadro talepleri ne yazık ki şu ana kadar olumlu hiç bir karşılık bulamamıştır.
    
Turizm mezunları olarak sizlerden ricamız,özellikle önceden otel,pansiyon veya apart olarak kullanılan yerler olan YURTKUR, TCDD, PTT, SGK ve üniversiteniz-fakülteniz bünyesinde yapılacak personel alımlarında ( KPSS ile yapılan merkezi memur atamaları) turizm mezunlarının nitelik kodlarına (4873) yer vermeniz ve bizlerin kadro taleplerini ilgili birimlere iletmenizdir. Bu durum bizlerin mağduriyetini önemli ölçüde azaltacaktır. Mağdur turizm mezunları olarak bizlerden desteklerinizi esirgememenizi diliyoruz."



Bu Haber 18.08.2014 - 10:56:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.