Turizm cennetindeki su sıkıntısı isyan ettirdi

Turizm cennetindeki su sıkıntısı isyan ettirdi
Türkiye'in gözde turizm bölgelerinden Çeşme’de özellikle yaz aylarında nüfusun artmasıyla ilçeye verilen suyun yetersiz kalması sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, yaz aylarında özellikle resmi tatillerle birlikte normalin 10 katı kadar artan nüfusun zaman zaman susuzluğa neden olduğunu belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçeye “hayat hattı” kurulacağını belirtti.



Türkiye’nin en popüler tatil bölgelerinden 40 bin kişinin yaşadığı Çeşme’de özellikle yaz aylarında nüfusun artmasıyla ilçeye verilen suyun yetersiz kalması sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Vatandaşlar, özellikle bayram dönemlerinde 24 saatte sadece 2 saat su alabildiklerini ileri sürdü. Su kesintilerinin altında yıllardır değişmeyen ve bu yüzden korozyona uğrayarak su kaçağına neden olan borular, yazlıkçıların kullandığı havuzlar ve aşırı yoğunluk olduğu belirtildi. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, yaz aylarında özellikle resmi tatillerle birlikte normalin 10 katı kadar artan nüfusun zaman zaman susuzluğa neden olduğunu söyledi.

ARTAN NÜFUS, AŞIRI SICAKLAR

Gazete Habertürk'ün haberine göre Karadede, “Tatil döneminde yazlıklarına gelen vatandaşlarımızın da havuzlarını içme suyuyla doldurması sıkıntıyı artırıyor. Bir de buna artan nüfus ve aşırı sıcakları ekleyince maalesef bu sorunlar ortaya çıkabiliyor. Fakat su sorunu bayramla birlikte sona erdi. Ayrıca yıpranan su nakil hatlarının yenilenmesi için İZSU ihaleye hazırlanıyor” dedi.

'HAYAT HATTI' KURULACAK

Habertürk’e yazılı açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi de ilçeye “hayat hattı” kurulacağını belirtti. Açıklamada, “Özellikle bayram günlerinde su sıkıntısı yaşayan Çeşme’de eski ve kaçaklara neden olan iletim hatları ve şebekeleri yenilenecek. 400 milimetre çapında, 34 kilometrelik yeni iletim hattı ile Urla İçmeler’den Çeşme’ye su taşınacak. Ilıpınar’daki kaynak suları yapılacak iletim hattı ile Çeşme’ye aktarılacak. Germiyan Mahallesi’nde 3 yeni kuyuyla ilçeye verilen su miktarı artırılacak” denildi.


Bu Haber 10.07.2017 - 09:14:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.