'Turistlerin Bursa'da kalış süresini en az üç güne çıkarmamız gerekiyor'

'Turistlerin Bursa'da kalış süresini en az üç güne çıkarmamız gerekiyor'
Turizm Kokteyl’i Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği ile Bursa Skal Kulübü'nün düzenlediği 'Turizm Haftası' kokteylinde konuşan Başkan Haluk Beceren, turistlerin Bursa'da kalış süresinin kısa olduğunu belirtti.


Etkinlikte bir konuşma yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’da her yıl turizmin geliştiğini ve gelen turist sayısının arttığını belirtti. Uludağ’da bu yıl kar olmasına karşın sezonun 21 Mart’ta kapanmasına değinen Karaloğlu, “Sezonun kapanması sadece işletmecilerin, otel sahiplerinin sorunu değil. Kar olmasına karşın müşteri yok. 21 Mart’tan sonrasında müşteri getirmek için Uludağ’a nasıl müşteri çekeceğimize bakmamız, bunu konuşmamız gerekiyor” dedi. Sektörün geleceği bugünden iyi olacak” diye konuştu.

GECELEME SAYISINI EN AZ 3'E ÇIKARMAMIZ FEREKİYOR

Bursa’da son dönemde önemli turizm yatırımları yapıldığını ifade eden GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren ise, yerli ve yabancı turistlerin konforlu şekilde konaklayacakları 4 ve 5 yıldızlı otellerin açıldığını hatırlattı. Bu yatırımlara karşın turistlerin geceleme oranlarının ortalama 1.75 gün olduğunu dile getiren Beceren, “Bu rakamı en az 3 güne çıkarmamız gerekiyor. Bunun için de turistin vakit geçirebileceği reaksiyon alanları yaratmalı ve bu alanda yatırımlar yapmalıyız. 2015 yılında sektör olarak umutlu olduklarını kaydeden Haluk Beceren, “Gerek iç pazar ve gerekse Ortadoğu pazarı öncelikli olmak üzere dış pazara yönelik eş zamanlı yapılan çalışmalar sevindirici. 2015 yılı tanıtımda bizim için bir hamle yılı olacak. Tanıtım çalışmaları Valiliğimiz, belediyelerimiz, ticaret odamız ve sivil toplum örgütleri ile koordineli olarak yapılıyor. ” dedi.




Bu Haber 25.04.2015 - 12:30:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.