Turistik ilçede oy tartışması çıktı, seçmenler sabaha kadar uyumadı

Turistik ilçede oy tartışması çıktı, seçmenler sabaha kadar uyumadı
AKP ile CHP'nin sonuçlara itiraz ettiği İzmir'in Selçuk ilçesinde gerginlik yaşandı. Her iki parti taraftarının da ilçe seçim kurulu önünde toplanmasının ardından arbede yaşandı.


CHP ilçe teşkilatının 70 sandıkta, AKP'nin ise meclis üyeliği ile ilgili olarak bazı sandıklarda yeniden sayım yapılması için ilçe seçim kuruluna başvuru yapması üzerine, her iki partinin taraftarları da ilçe seçim kurulu binası önünde toplandı. 
 
CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür de Facebook üzerinden yaptığı açıklamada ” İlçemizde seçim kurulu mahalinde hukuk ve yasalar çerçevesinde İlçe Seçim Kurulu kararlarını bekleyen, Torbalı'dan getirilmiş "Ak Gençlik" olarak slogan atan "Selçuk'u da alacağız" diyen militanlar sandıkların bulunduğu koridoru işgal etmişlerdir. Ayrıca kadınlarımıza silah ve bıçak gösterilmekte küfür edilmektedir. AKP Belediye Başkan Adayı Zeynel Bakıcı'nın "Sevgi Kazanacak" sloganının kuru bir söylemden öteye olmadığı ortaya çıkmıştır. AKP Belediye Başkan Adayı'ndan bu söylemin altının doldurulmasını, ilçeyi yöneten makamlardan da görevleri olan vatandaşların mal ve can güvenliğini sağlamak, özgür seçimleri ve vatandaşın sandığa attığı oyları korumak olduğunu hatırlatırız. Kamuoyuna saygıyla duyrulur. Tüm vatandaşlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz” dedi.

Gerginlikle ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Selçuk'taki gerginlik giderek endişelendiriyor. Seçim Kurulu'nun sağlıklı çalışması engelleniyor. Gerekli tedbirler acilen alınmalı" dedi.


Bu Haber 02.04.2014 - 09:55:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.