Turgut Torunoğulları: Orka Grubu olarak 2015 fiyatlarını yakaladık

Turgut Torunoğulları: Orka Grubu olarak 2015 fiyatlarını yakaladık
Orka Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, gruba ait otellerde 2015 fiyatlarını yakaladıklarını açıkladı.


Hollanda seyahat pazarı ile ilgili Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan Hollanda merkezli Edelstaal Simtronic ve Orka Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, bu ülkede Türkiye tatili fiyatlarının yüzde 20 arttığını belirtti.



''ORKA GRUBU OLARAK 2015 FİYATLARINI YAKALADIK''

Hollanda'nın Türkiye'ye en fazla yatırım yapan 3. ülke olduğunu kaydeden Torunoğulları, ''Ülkemize büyük sempatileri var. O kadar baskıya rağmen yüzde 30 pazar kaybettik. Şimdi hızla toparlanıyoruz. Bu yıl biz 1 milyonu çok rahat aşarız. Belki 1 milyon 300 binle rekor kırdığımız 2014 rakamlarını dahi yakalarız" değerlendirmesini yaptı. Sadece turist sayısının değil, bunun yanında gelirin de artması gerektiğini anlatan Turgut Torunoğulları, "2018'de oteller talebe bağlı zam yaptı. Şu anda fiyatlar ortalama yüzde 20 arttı. Biz grup olarak 2015'in fiyatlarını yakaladık. Sektör rekabeti fiyat politikası üzerinden yürütüyor. Bu durum dezavantaja neden oluyor" ifadelerini kullandı.

FETHİYE'YE 35 MİLYON EUROYA TEMA PARK

Geçen yıl Fethiye'de yatırımına başladıkları Tema Park projesini bu yıl sonunda açmayı planladıklarını aktaran Torunoğulları, "Yatırımı İngiliz ortağımız J&S Leisures ile yapıyoruz. 33 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirdiğimiz parkta, eğlence aktivitelerinin yanı sıra AVM, restoranlar sokağı, 150 villa ve bir de otel olacak. Maliyet 35 milyon euroyu buluyor" dedi.


Bu Haber 30.01.2018 - 08:54:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.