TUREB'den Çinli turistleri hedef alan saldırılara kınama

TUREB'den Çinli turistleri hedef alan saldırılara kınama
Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Çinli turistler hedef alınarak Uzakdoğulu turist gruplarına ve münferit turistlere yapılan saldırılara ilişkin internet sitesi üzerinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada, ''Bu tür yanlışlar doğrudan turizmi, turizm gelirlerini olumsuz etkilerken, ülke imajına da tamiri güç hasarlar bırakacaktır. Irkçılık ve şiddet turizmin en büyük düşmanıdır.'' denildi.


TUREB'in internet sitesinde yayımlanan açıklama şu şekilde:

''Bir süreden beri ülkemizin değişik kentlerinde, Çinli turistler hedef alınarak Uzakdoğulu turist gruplarına ve münferit turistlere yapılan saldırılar ile linç girişimlerini başta geleneksel Türk konukseverliğiyle bağdaştıramıyor, ‘insan haklarına’ da aykırı bularak kınıyoruz.

Bu tür saldırıların hiçbir amaca hizmet etmeyeceği gibi önlem alınmaması halinde gerek İslam dininin gerekse de toplumumuzun geleneksel hoşgörüsünün zarar göreceğini, zaten bu konularda ülkemize ve İslam dinine yapılan anti propagandaları daha da arttıracağını hesaba katarak bu saldırıların derhal güvenlik güçleri tarafından engellenmesi, hükümetimizin ve ilgili kurum-kuruluşların üzerlerine düşen görevi yaparak halka itidal ve sükunet çağrısında bulunmalarını talep ediyoruz.

Ülke turizminin son yıllarda gördüğü en büyük krizi yaşadığı, pek çok devletin kendi vatandaşlarına uyarılarda bulunarak içinde Türkiye'nin de adı geçen ülkeleri ziyaret etmelerinin risk taşıdığını ilan ettikleri bir dönemde böylesine saldırgan davranışlar ekonomik açıdan da ülkemize zarar verecektir.

Yurdumuza gelen her kim olursa olsun; milliyeti, dini ve ırkı göz önüne alınmaksızın bizim misafirimizdir. Bu topraklar üzerinde yaşayan her bir vatandaşımıza yüzyılların manevi ve kültürel değerlerinin imbiğinden süzülerek geçen hoşgörü ve konukseverlik bütün dünyada tanınmış; doğru tanıtım stratejileri ve başta rehberlerimizin katkıları ile de dünyanın en bilinen 10 turizm ülkesi arasına girilmiştir. Böylesine bir başarı elde edilmiş ve 2023 yılı hedefleri için çıta daha yükseğe konulmuşken, çoğunun bu ülkenin vatandaşı olduğundan emin bile olmadığımız, ne olduğu, kim olduğu belirsiz yönlendirilmiş bazı grupların hiçbir gösterisine izin verilmemelidir.

Bu tür yanlışlar doğrudan turizmi, turizm gelirlerini olumsuz etkilerken ülke imajına da tamiri güç hasarlar bırakacaktır.

Irkçılık ve şiddet turizmin en büyük düşmanıdır.''

Herkesi duyarlı, sakin olmaya ve görevini yapmaya davet ediyoruz.



Bu Haber 05.07.2015 - 14:22:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ramazan Gümüşhan 06.07.2015 - 11:49

    Hani bir ata sözümüz vardi Kişinin kenine verdiği zararı cümle alem bir araya toplansa veremez diye. Bu durum için söylenecek tek kelime bu olsa gerek. Üç çin vatandaşı dayak atınca, cam çerçeve indirince, nefesimizin yettiği kadar bağrınca karşıdaki kişi(muhatap) korkup hemen isteklerimizi yerine mi getiriyorlar. Elbette oradaki soydaşlarımıza yapılanları kınıyoruz fakat, Siz düşünebiliyormusunuz o sade vatandaşın Çin hükümetinin kararını değiştirebileceğini??? Ayrıca biz şu gösteri ve istekleri dile getirme şeklimizi bir gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum, bir birimize bile tahammülümüz kalmamışken... Yapmayın arkadaşlar yapmayın, ekmek teknemizin içine, buradan hepimiz ekmek yiyoruz. Sevgilerimle.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.