Tur operatörleri Mısır'a tepki gösterdi, Türkiye sopasını salladı

Tur operatörleri Mısır'a tepki gösterdi, Türkiye sopasını salladı
Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla talep gören destinasyonlarda charter desteğini kaldıracağını açıklayan Mısır Turizm Bakanlığı'na Avrupalı tur operatörleri tepki gösterdi. En dikkat çekici açıklama ise FTI'dan geldi. Şirketin CEO'su Dietmar Gunz, Mısır'ın Türkiye'deki fiyat düşüşleri konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti.


TurizmGüncel


Charter desteğinin kaldırılmasının Mısır turizminin toparlanma sürecini tehlikeye atacağını belirten tur operatörleri, sübvansiyonların kaldırılması durumunda charter uçuşlarının zarar göreceğini iddia ediyorlar.

MISIR, TÜRKİYE'YE DİKKAT ETMELİ

Mısır'ın pazar lideri FTI'ın CEO'su Dietmar Gunz, Mısır satışlarında çift haneli büyüme yakaladıklarını ancak destinasyonların hala desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Gunz, Mısır'ın özellikle Türkiye'deki fiyat indirimleri konusunda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

TURİSTLER FAZLASINI ÖDEMEYE HAZIR DEĞİL

TUI Paket Turlar Bölüm Başkanı Markus Stumpe ise, Mısır'ın turizm konusunda önüne koyduğu iddialı hedeflere ulaşabilmesi için Kızıldeniz uçuşlarının sübvanse edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Turistler ortalama fiyatları ödeyip Mısır'a tatile gidiyor. Fazlasını ödemeye hazır değiller" değerlendirmesini yaptı.

DÜŞ KIRIKLIĞI YARATIR

Benzer bir değerlendirme de Mısır spesiyalisti ETI'den geldi. Şirketin Başkanı Maja-Jennifer Köhl, tur operatörlerinin destekleri göz önüne alarak Mısır kapasitelerini oluşturduklarını ve desteğin kesilmesinin hayal kırıklığı yaratacağını kaydetti.

4 SAATLİK UÇUŞA 31 EURO BOŞ KOLTUK DESTEĞİ VERİYOR

Mısır'ın yeni Turizm Bakanı Halid Rami, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak charter uçaklarına verilen boş koltuk desteğinin azaltılacağını, mevcut desteğin ise Luksor ve Marsa  Alam gibi destinasyonlara kaydırılacağını belirtişti. Mısır hali hazırda, 4 saatlik bir charter uçuşu için boş koltuk başına 31 euro destek ödüyor.


Bu Haber 14.05.2015 - 12:25:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.