'Tur operatörleri hem fiyat hem de reklam baskısı yapıyor'

'Tur operatörleri hem fiyat hem de reklam baskısı yapıyor'
Azura otellerinin Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Dahaoğlu, tur operatörleri tarafından otelciye hem fiyat hem de reklam baskısı yapıldığını belirtti. Dahaoğlu, kriz dönemlerinde Türkiye'yi pazarlayabilmek için ellerindeki tek argümanın ise fiyat olduğunu ifade etti.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Azura De Luxe ve Azura Park olmak üzere iki tane tesisleri olduğunu belirten grubun Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Dahaoğlu, otellerin Cebeci Şirketler Grubu adı altında hizmet verdiğini kaydetti. Dahaoğlu, "Azura Park'ta toplam 610 rezidansımız var. Bunların içinden 100 tanesini turizme açtık. Azura De Luxe otelimiz ise Alanya Avsallar'da 1 Mayıs'ta hizmete açılacak. Burada da toplam 330 tane odamız var." dedi.

Ağırlıklı olarak Avrupalı müşterileri hedeflediklerini belirten Mehmet Dahaoğlu, pazarlama stratejilerini de bu yönde oluşturduklarını ifade etti. Dahaoğlu, "Almanya, Hollanda, Belçika, Batı Avrupa, Doğu Avrupa ve Balkanlar'da da talep alıyoruz. Fakat şu an itibariyle Batı Avrupa önde gidiyor. Tesisi kışın da açık tutmaya karar verdik." dedi.



GAZİPAŞA'NIN ALANYA'YA KATKISI BÜYÜK

Şu ana kadar dokuz ülkede fuara katıldığı bilgisini veren Mehmet Dahaoğlu, önümüzdeki günlerde de Moskova ve diğer BDT ülkelerindeki fuarlara katılacağını söyledi. Dahaoğlu, "Gittiğim her fuarda Alanya'ya büyük br ilgi gördüm. Alanya, başından beri bu alanda çok çaba sarf ediyor. Bölge, İskandinavya ve Doğu Avrupa'da çok popüler. Alanya'ya olan ilginin artmasında Gazipaşa Havalimanı'nın da büyük etkisi var. Geçen yıl yurtiçi ve yurtdışından 800 bin kişi Gazipaşa'dan Alanya'ya geldi. 2015 yılındaki hedefimiz ise 1 milyon. Şmdilik özellikle Rusların istediği büyük uçaklar alana inemiyor anacak buna rağmen Gazipaşa'nın Alanya'ya çok büyük katkısı oldu." değerlendirmesini yaptı.

ELİMİZDEKİ TEK ARGÜMAN FİYAT

Bu tip kriz dönemlerinde Türkiye'yi pazarlamanın zor olup olmadığı ve pazarlamak için ne tür argümanlar kullandıklarına dair sorumuza ise Dahaoğlu, "Malesef elimizdeki tek argüman fiyat. Fiyat düşmezse insanlar gelmiyorlar. Irak ve Suriye'de yaşanan olaylar ile IŞİD gibi etkenler yüzünden insanlarda bir tedirginlik ortaya çıkıyor. Sınırda bir bomba patladığında o bomba sanki Antalya'da, Bodrum'da patlamış gibi algılanıyor" cevabını verdi. 

Mehmet Dahaoğlu, fuar sırasında tur operatörlerinin Türk otelcilere fiyat baskısı yapıp yapmadığı şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:

TUR OPERATÖRLERİ SADECE FİYAT DEĞİL, REKLAM BASKISI DA YAPIYOR

"Tur operatörleri önceden sadece fiyat baskısı yapardı. Şimdi hem fiyat baskısı hem de reklam baskısı yapıyorlar. 'Ben senin otelinin reklamını yaparım ama bunun için bana reklam parası vermen lazım' diyolar. Bahsettiğimiz reklam bütçeleri de küçük bütçeler değil."

"ITB Berlin Fuarı'nda tur operatörlerinin önde gelen yetkilileri, 'Keşke Turizm Bakanınız kurmaylarıyla beraber fuara katılsaydı ve tur operatörlerinin CEO'larıyla oturup konuşsaydı; nasıl bir planlama yapılacağını tartışsaydı' diyorlar. Bunu üçüncü bir kişinin ağzından aktarıyorum. Bizim ciddi bir devlet desteğine ihtiyacımız var."

DİKKATLİ OLUNMAZSA İFLASLAR YAŞANABİLİR

"Türkiye şu anda seçimlere kilitlenmiş durumda. Bu çok yanlış. Turizmde seçim olmaz. 2015 yılı çok sıkıntılı geçecek. Ben 25 yıldır turizm sektörünün içindeyim bu kadar zor bir yıl görmedim. Bu nedenle herkes önlemini almalı. Aksi taktirde yıl sonu bile demeden iflaslarla karşılaşabiliriz."


Bu Haber 11.03.2015 - 14:22:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.