Tunus, turizm bölgelerindeki güvenlik önlemlerini arttırıyor

Tunus, turizm bölgelerindeki güvenlik önlemlerini arttırıyor
Müzeye yapılan terörist saldırıyla sarsılan Tunus, turizm bölgelerindeki güvenlik önlemlerini arttırmaya başladı.


Tunus, Bardo Müzesi'ne yapılan ve 20'si kruvaziyer turisti, 23 kişinin yaşamını yitirdiği terörist saldırı nedeniyle turizm bölgelerindeki güvenlik önlmelerini arttırıyor. İçişleri Bakanlığı, saldırıların turistlerin ziyaret ettiği popüler mekanlar dahil olmak üzere, hedef gözetilmeden yapıldığını belirterek, ülkeye gelen turistlere tur operatörlerinin ve Tunus otoritelerinin tavsiyelerine uymaları yönünde çağrı yaptı.

Tunus İçişleri Bakanı Najem Gharsalli, müzeye yapılan saldırının 23 kişilik bir İslamcı terörist grup tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıda, 20 tanesi Costa Fascinosa ve MSC Splendida kruvaziyer şirketlerinin yolcuları olmak üzere toplamda 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırı sonrası Tunus'a giden ziyaretçi sayısının bir anda düştüğü belirtiliyor. Haberlere göre, saldırının ardından çoğu üst segment oteller olmak üzere, tesisler Almanya'dan yüzde 28 ziyaretçi kaybı yaşadı. Buna rağmen Alman tur operatörlerinin operasyonlarına devam ettikleri de belirtiliyor.




Bu Haber 27.03.2015 - 15:47:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.