TUI'nin 2015 yaz satışlarında hangi destinasyonlar öne çıkıyor?

TUI'nin 2015 yaz satışlarında hangi destinasyonlar öne çıkıyor?
Güçlü rezervasyon akışı ve uzak mesafe destinasyonlarda yakalanan ivmeyle beraber TUI, Almanya pazarındaki ağırlığını daha da arttırdı. Şirketin büyümesinde özellikle uzak mesafe destinasyonlar büyük rol oynarken, orta ve kısa mesafe destinasyonlarda ise çift haneli artışlar kaydedildi. TUI'nin Türkiye satışlarının ise geçen yılın biraz üzerinde olduğu belirtiliyor.


TurizmGüncel

Almanya'nın en büyük tur operatörü TUI'nin yaz rezervasyonlarında yüzde 6 artış kaydedildi. Şirket, kış sezonunu ise yüzde 3 artışla kapatmıştı. Yakalanan bu büyüme ile birlikte TUI'nin Almanya'daki pazar payı da yüzde 20.7'ye yükseldi.

BÜYÜMENİN LOKOMOTİFİ UZAK MESAFE SATIŞLARI

TUI'nin büyümesindeki lokomotif faktör ise uzak mesafe destinasyonlarda yakalanan artışlar oldu. Şirketin Amerika rezervasyonları yüzde 45, Dominik Cumhuriyeti rezervasyonları yüzde 34, Meksika rezervasyonları yüzde 22, Mauritius rezervasyonları yüzde 41 ve Maldivler rezervasyonları yüzde 16 artış gösterdi.

TÜRKİYE SATIŞLARI GEÇEN YILIN BİRAZ ÜZERİNDE

Orta ve kısa mesafe destinasyonlarda ise en büyük artış İbiza, Portekiz, Hırvatistan ve Mısır'da yakalandı. Bu destinasyonlarda çift haneli artışlar yaşanırken, Türkiye satışları geçen yılın biraz üzerinde gerçekleşti.

Girit'te kış programının sunumunda konuşan TUI yetkilileri, 2014'te yakalanan rekor artışın ardından bu yıl Yunanistan taleplerinin yüzde 1 altında olduğu bilgisini paylaştılar. Yöneticiler, yaşanan krizden dolayı Yunanistan taleplerinde bir değişiklik olmadığını da ifade ettiler.

KIŞ FİYATLARINDA ARTIŞ YOK

Grup, 2015/16 kış sezonunda fiyatlarını sabit tutarken, bazı uzun mesafe güzergahlarda ise fiyat indirimine gidecek. Örneğin, İsviçre masrafları kur dalgalanmalarından dolayı yüzde 20 artsa da, bazı ek servisler eklenerek fiyatlar yüzde 5 artışta sabitlenmiş durumda.

5 YENİ KIŞ DESTİNASYONU EKLENDİ

TUI, kış sezonunda uzun mesafe programını genişleterek Katar, Japonya, Güney Kore, Nepal ve Butan’ı da destinasyonları arasında ekledi. TUI Turizm Yönetisici Oliver Dörschuck, ‘’Uzun süredir Akdeniz pazarının lideri durumundayız. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde uzun mesafede de lider konumuna gelmeyi hedefliyoruz.’’ dedi.

EUROWINGS İLE İŞ BİRLİĞİ

Grup, kasım ayında, Lufthansa’nın bütçeli hava yolu şirketi Eurowings ile uzun mesafe alanında bir iş birliğine gidecek. Almanya Köln/Bonn Havaalanı kalkışlı Karayipler, Dubai ve Tayland seferleri, TUI’nin bu destinasyonlara taşıdığı yolcu kapasitesini büyük ölçekte artıracak. Grup, Etihad Airways ile olan iş birliğini de geliştirerek Sri Lanka’ya yeni direkt uçuş seferleri başlattı.

Orta mesafa destinasyonları için, TUIfly, Kanarya Adaları ve Mısır’a 100 bin ek koltuk daha koyacak. Bu atılımı desteklemek için, otelcilik alanında Kanarya Adaları, Meksika ve Tayland’da yeni Sensimar otelleri; Berlin, New York ve Tunus’ta ise yeni RIU otelleri açılacak.




Bu Haber 02.07.2015 - 14:27:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.