TUI, Türk otelin tamamını satın aldı, tesise 30 milyon euro yatırım yapacak

TUI, Türk otelin tamamını satın aldı, tesise 30 milyon euro yatırım yapacak
TUI Travel, Sarıgerme'de bulunan Seno Resort'ün tamamını satın aldı. Şirket, 30 milyon euroluk yatırımla otelin yatak kapasitesinin iki katına çıkaracak.


TurizmGüncel

Alman tur operatörü TUI'nin Türkiye'deki şirketi Turcotel, yüzde 50 hissedarı olduğu German Tur Turizm A.Ş.'nin sahip olduğu diğer yüzde 50'lik hisseyi de satın alarak şirketin tamamını bünyesine kattığını duyurdu.



SENO RESORT'ÜN TAMAMI TUI'NİN OLDU

TUI tarafından yapılan açıklamada, ''Muğla /Sarıgerme’de bulunan Seno Resort adlı tesisin üst hakkı sahibi olan German Tur Turizm A.Ş., bu hisse devirleri sonucunda bir TUI Group şirketi haline gelmiştir.'' denildi.

OTELE 136 ODA EKLEYECEK

2018-19 kış döneminde grubun tesiste ek yatırımlar yapacağı belirtilen açıklamada, ''Yapılacak 136 ek odayla otelin kapasitesi mevcut kapasitenin iki katına çıkarılacaktır. Tesis, yapılacak yatırımlar sonrasında 2019 yaz sezonunda grubumuz üst segment konseptlerinden olan ve yetişkin çiftlere hizmet veren TUI Sensimar konseptiyle işletilecektir. Gerçekleşen hisse devrinin ve planlanan ek yatırımların TUI Group’un ülkemize olan güvenini yansıtması, ülkemize turizm sektörü ve ek istihdam sağlanması açısından büyük fayda sağlayacak olması sebebiyle oldukça mutluyuz. Grubumuz, dünyanın bilinen en büyük turizm şirketi olarak ülkemizin turizm sektörüne her açıdan katkıda bulunmaya devam edecektir.'' ifadelerine yer verildi.

30 MİLYON EURO YATIRIM YAPACAK

Türkiye’de hem operatör, hem otel işletmecisi olarak faaliyet gösteren TUI Group'un, Sarıgerme’de bulunan Seno Resort'e yapacağı yatırım tutarının ise 30 milyon civarında olduğu kaydedildi.

YATAK SAYISINDA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ TUI

Dünyanın bilinen en büyük turizm grubu olan TUI, otel işletmeciliği alanında işletmekte olduğu 20 tesisle Türkiye’de de yatak kapasitesi açısından Türkiye'nin en büyük şirketi konumunda. TUI Hotels&Resorts Türkiye Yönetim Direktörü Ali Aydın, söz konusu yatırımın Türkiye turizm sektörüne büyük katkı sağlayacağı ve ek istihdam alanı yaratacağı için mutlu olduğunu belitti. Aydın, 2018-2019 kış sezonunda yapılacak yatırımların ve 136 ek odayla kapasite artışının ardından tesisin, 2019 turizm sezonuna grubun üst segment konseptlerinden TUI Sensimar konseptiyle başlayacağını belirtti.





Bu Haber 02.04.2018 - 13:36:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.