TUI, turizmin kriz yılında hedefinin üstünde kar açıklamaya hazırlanıyor

TUI, turizmin kriz yılında hedefinin üstünde kar açıklamaya hazırlanıyor
Dünyanın en büyük tur operatörü TUI, 2016 yılında beklentinin üstünde kar açıklamaya hazırlanıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI’nin perşembe günü açıklayacağı bilançosunda, Türkiye ve Mısır gibi terör mağduru destinasyonlara dönük talep düşüşüne karşı, uzak mesafe destinasyonla odaklanmasının olumlu etkilerinin görüleceği ifade ediliyor.

TUI, Doğu Akdeniz’e dönük talebin başta İspanya olmak üzere Batı Akdeniz destinasyonlara kaymasının ve kruvaziyer ile markalı otellere yoğunlaşmasının da çokça faydasını gördü.

Sonuç olarak, şirketin rezervasyon sayılarındaki yüzde 10’luk büyüme hedeflerini aşması, gelirlerini ise yüzde 13 oranında artırması bekleniyor.

İngiliz Telegraph'ın bildirdiğine göre, ABD’li Citybank’ın analistleri, TUI’nin terör mağduru destinasyonlardaki düşüşün etkilerini minimuma çekebilmesi ve uzak mesafe tatillerinde yakaladığı artışla birlikte, vergi öncesi karını yüzde 5 oranında artırarak 929 milyon pounda yükselteceğini öngörüyor.



Bu Haber 05.12.2016 - 13:40:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • zafer kale 06.12.2016 - 01:07

    Global şirketler her zaman riskli bölgelerin operasyonunu minimuma indirerek yatırımları karlı bölgelere aktarmayı hedeflerler. Şu halde bu tarz şirketlerin karlılık göstermesi gayet normal çünkü portföylerinde sadece Turkiye yok. Tebrikler olması gereken bu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.