TUI seyahat sektöründe yeni döneme hazırlanıyor: Bindiğimiz dalı keseriz!

TUI seyahat sektöründe yeni döneme hazırlanıyor: Bindiğimiz dalı keseriz!
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI'nin CEO'su Fritz Joussen, teknoloji ve müşteri eğilimlerindeki mega trendler karşısında neler yaptıklarını anlattı. Teknolojinin gelişmine paralel yeni atılımlar yaptıklarını ifade eden şirketin CEO'su Fritz Joussen, ''aksi taktirde bindiğimiz dalı keseriz.'' dedi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nun Köln'de düzenlediği kongrede konuşan TUI CEO'su Fritz Joussen, seyahat sektöründeki mega trendler, TUI'nin bu trendlere nasıl yanıt ürettiği ve teknolojinin bu trendleri nasıl destekleyeceğini anlattı.

''BLOK ZİNCİRİ (BLOCKCHAIN) GELECEĞİN İNTERNETİ''
 
Bulut tabanlı bilgi işlem, blok zinciri veya yapay zeka gibi yeni teknolojilerin seyahat sektöründe önemli değişiklikler yarattığına dikkat çeken Fritz Joussen, özellikle Blok Zincirinin (Veri tabanı işlemlerinin doğrulanmış ve güvenli bir şekilde bir ağ üzerinde depolandığı hesap defterini veya veri tabanını güvenli bir şekilde yönetme imkânı sunan sistem: Kaynak) geleceğin interneti olduğunu belirtti. Bu teknolojinin otel ve uçak kapasiteleri ile envanter yönetiminde kullanılabileceğini vurgulayan Joussen, ''Bu teknoloji bizim için mükemmel bir fırsat. Bu teknoloji sayesinde kapasite riskinin azaltarak daha ucuza bilet satabiliriz.'' dedi.



TUI KENDİ BLOK ZİNCİRİ SİSTEMİNİ KURUYOR

TUI'nin kendi özel blok zinciri sistemini hazırlamaya başladığını açıklayan Fritz Joussen, gelecekte bu sistemin yakın iş partnerlerine de açılabileceğini ve bu sayede, örneğin otelcilerin, kapasitelerini direkt olarak bu sisteme girebileceğini ifade etti. Joussen, yakın gelecekte bu sistemin daha genel bir turizm kapasite yönetimi sistemine dönüşebileceğini de söyledi.

''Bizim turizm blok zincirimiz Amadeus tarzı bir sistem olacak'' diyen Joussen, ''TUI'den ayrı bir blok zinciri de yaratabilirsiniz.'' ifadelerini kullandı.

''ONLAR DENEYİM İSTİYOR''

Milenyum gençliğini anne-balalarından ve dedelerinden farklı olduğunu vurgulayan TUI CEO'su, ''Onlar deneyim istiyor. TUI için yeni dönemin, satışın merkezde olduğu yapıdan uzaklaşıp, ürün çeşitliliği ve markalaşmanın ön planda olduğu bir yapıya evrilme anlamına geldiğinin altını çizdi.

Joussen, değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti:

''MOBİL TEKNOLOJİ VE APLİKASYONLAR ÇOK DAHA ÖNEMLİ OLACAK''

''Tüm bunların ötesinde, mobil teknoloji ve aplikasyonlar gelecekte çok daha önemli olacak. Hem seyahat sırasında hem de seyahat sonrasında müşteri ile daha fazla kontak kurulacak. TUI, mobil öncelikli bir şirket haline gelecek.

Bunun en güzel örneği ise, yolcunun otobüs kalkış saatinden uçağına ve oteline kdar bilgi veren basit bir aplikasyon. Bu aplikasyon, çağrı merkezlerine yapılan aramaların sayısını azalttı ve maliyetlerimizi düşürdü.

''AKSİ TAKTİRDE BİNDİĞİMİZ DALI KESERİZ''

İnternet araması yapma ve gidip satış acentesinde satın alma Almanya'da 10 yıl daha devam eder. Ama mesela İsveç'teki son satış acentemizi de kapattık. Almanya'da satış acenteleri hala lokomotif görevi görse de, TUI çok kanallı stratejiye geçmek durumunda. Çok kanallı yaklaşımla elde edilecek datalarla, müşterinin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi anlayacağız. Aksi taktirde bindiğimiz dalı keseriz.''




Bu Haber 21.09.2017 - 15:41:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mithat Arslan 27.09.2017 - 02:07

    İşlemlere ait verileri barındıran blokların ardı ardına dizilişiyle oluşan muhafaza biçimine Blok Zinciri denir, blok zincir değil. Bilet kuyruğu vs gibi...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.