TUI Rusya, Prince Grubu'na açtığı davayı kaybetti

TUI Rusya, Prince Grubu'na açtığı davayı kaybetti
Prince Grubu tarafından yapılan açıklamada, TUI'nin Rusya'daki şirketi TT Travel'ın (TUI Rusia), Prince Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Metrojet markası altındaki Kogalımavia Havayolları’na açtığı davayı kaybettiği kaydedildi.


Konuyla ilgili olarak Prince Grubu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Kamuoyunun da bildiği üzere; 2012 yılında Metrojet markası altında çalışan Rus havayolu şirketi Kogalımavia ile TT-Travel (TUI Rusia) Rusya’da çok talep gören destinasyonlara charter anlaşması imzalamıştı. 2012 yılında başlayan bu işbirliğimiz, 21 Ağustos 2014 tarihinde TT-Travel yönetiminin aldığı karar ile tek taraflı olarak sona erdirilmişti. Tek taraflı alınan bu karar sonrasında TT-Travel, şirketimiz bünyesinde yer alan Kogalimavia’ya yaptığı 12.6 milyon dolar tutarındaki ön ödemenin iadesini, açmış olduğu 4 dava ile geri istemiştir. Açılan 4 dava, Rusya Mahkemeleri tarafından yapılan incelemelerin ardından şirketimiz lehine sonuçlanmıştır. TT-Travel, şirketimize açmış olduğu 4 davayı da kaybetmiştir.

Konu hakkında Prince Group Genel Müdürümüz Cengiz Ötenkaya şu açıklamaları yapmıştır: “2012 yılında Rus havayolu şirketi Kogalimavia ve TT-Travel arasında Rusya’da çok talep gören destinasyonlara charter anlaşması yapılmıştır. 2012 yılında başlayan işbirliğimiz 2013 yılının sonunda Türkiye DMC Taşımacılık incoming hizmeti ile geliştirilmiştir. Şirketimiz bu anlaşma sonrasında yatırımlar yaparak yeni uçaklar, transfer araçları alıp ayrıca çok sayıda otelle de anlaşmalar imzalamıştır. Ancak 2014 yılında TT-Travel yönetimi tarafından tek taraflı olarak işbirliğinin durdurulması kararı verilmiştir. Bu kapsamda yapmış olduğumuz diyalog çağrımız sonuçsuz kalmıştır. Bu anlaşmayı tek taraflı olarak fesheden ve şirketimizin maddi ve manevi büyük zarar görmesine neden olan TT-Travel, şirketimize dava açarak depozitonun geri ödenmesini istemiştir. Görülen davalar sunucunda Rusya mahkemeleri şirketimize açılan 4 davayı da lehimize sonuçlandırmıştır. İşbirliğinin zamansız bir şekilde sona erdirilmesi ve banka hesaplarımızın bloke edilmesi şirketimizi dava sürecinde büyük bir zarara uğratmıştır. Rusya’da görülen mahkeme sonuçlarını bekleyerek haklılığımızın doğru olduğunu gösterdik. Bize yaptıkları 12.6 milyon dolarlık ön ödemeyi geri isteyen TT-Travel, şirketimizi yaklaşık 35 milyon dolar zarara uğratmıştır. Bundan sonraki süreçte uğradığımız ticari zarar için maddi ve manevi büyük bir dava açmaya hazırlanmaktayız."


Bu Haber 29.06.2015 - 11:00:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • dinci mi? dindar mi? 01.07.2015 - 12:46

    namazinda niyazinda gozukuyorsunuz demek ki, yoksa bu parayi hak etmis gibi yazmazdiniz

  • user 29.06.2015 - 04:09

    Burda çıkıp ahkam keseceğinize personelinizin maaşını ve primlerini ödeyin insanları çalıştırıp parasını vermeyip sonrada çok büyük lütufta bulundunduğunu düşünenler yüzünden turizm bu halde zaten.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.