TUI o turistleri kara listeye almaya başlıyor

TUI o turistleri kara listeye almaya başlıyor
İngiltere'de bir sektör haline gelen 'tatilde hastalandım, tazminat isterim' davalarında yüzde 1.400'lük artış yaşanması tur operatörü TUI'yi harekete geçirdi. Şirket, sahte hastalık iddiasıyla dava açan uyanık turistleri bundan böyle kara listeye alacak.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Tatilde hastalık iddiasıyla açılan davalardaki yüzde 1.400'lük artış tur operatörü TUI'yi harekete geçirdi. Sahte iddialara karşı kampanya başlatan şirket, bu iddialarda bulunan İngiliz tatilcileri kara listeye almaya başlayacak. Şirketin İngiltere Müdürü Nick Longman, ''Bu hem bizim için hem de genel olarak turizm endüstrisi için büyük bir sorun. Son 2 yılda 'tatilde hastalandım' iddialarında yüzde 1.400'lük bir artış söz konusu.'' dedi.

ABTA İSTATİKLERİNDEKİ ARTIŞ ORANI YÜZDE 500

Bu derecede bir artışın tahmin edilebilir olmadığını kaydeden Longman, TUI'nin kendi istasitiklerinde gözlemlenen bu artışın ABTA'daki (İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği) karşılığının yüzde 500 olduğuna dikkat çekti.

KARA LİSTEYE ALINACAKLAR

Bundan sonra sahte hastalık gerekçesiyle dava açanların kara listeye alınacağını ve tekrar rezervasyon yapmalarına izin verilmeyeceğini kaydeden Nick Longman, yapılan başvuruların yüzde 50'sinin mahkeme tarafından dava açılmasına bile gerek görülmeden düşürüldüğüne dikkat çekti.


Bu Haber 07.06.2017 - 13:20:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.