TUI dev şirketi 1.9 milyar euroya sattı, otel ve kruvaziyere odaklanacak

TUI dev şirketi 1.9 milyar euroya sattı, otel ve kruvaziyere odaklanacak
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, markalarından Hotelbeds'in 1.9 milyar euroya satışı ile ilgili tüm yasal süreçleri tamamladı. Dev şirket, artık İngiltere-Kanada merkezli iki yatırım fonunun kontrolünde.


TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI Grubu tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan Hotelbeds'in satışı ile ilgili süreç tamamlandı. Hotelbeds, 1.9 milyar euro (6 milyar 360 milyon lira) karşılığında, İngiliz yatırım şirketi Cinven Capital Management ile Kanada merkezli yatırım şirketi Pension Plan Investment Board'a satıldı.

TUI'DEKİ DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK

Satış ile ilgili tüm yasal onayların alındığı belirtilirken, TUI tarafından yapılan açıklamada, şirketteki dönüşüm sürecinin devam edeceği ifade edildi. Açıklamada, şirketin otel ve kruvaziyer alanlarına daha fazla yoğunlaşacağı belirtildi.

''AMACIMIZ RAKİPLERİMİZDEN AYRIŞMAK''

TUI'nin CEO'su Fritz Joussen, gerçekleştirdikleri başarılı satışın ardından şirketin kendi stratejisine dönük faalietlerine yoğunlaşacağını açıkladı. Joussen, ''TUI sektörün tüm alanlarında faaliyet gösteriyor. Ancak bizim amacımız, kendi farklılaştırılmış ürünlerimizi öne çıkararak rakiplerimizden ayrışmak.'' dedi.

OTEL VE KRUVAZİYERE YOĞUNLAŞACAK

Bu alanların otel ve kruvaziyer alanları olduğunu ifade eden Fritz Joussen, şirketin stratejisinin ve satışlardan elde edilen gelirlerin 2015-16 finansal sonuçlarında ayrıntılı bir şekilde açıklanacağını söyledi.


Bu Haber 13.09.2016 - 15:09:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Metin Cansız 13.09.2016 - 05:50

    TUI"nin yeni stratejisini iyi anlamak lazım. Şirketi daha dinamik ve karlı bir yapıya kavuşturmak istiyorlar. Dahası, kendi markalarını daha fazla yayacaklar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.